Alanya’da kuralsız işletmelere ceza yağdı

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar ve ekibi, gıda ve toplu tüketim alanında 2023 yılının ilk 7 ayında 3 bin 451 işletmeyi denetlediklerini açıkladı.

Alanya’da kuralsız işletmelere ceza yağdı

Alanya’da halk sağlığını korumak adına Alanya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri denetimlerini aralıksız devam ettiriyor. Alanya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar gıda denetimlerini 12 ay boyunca tüm gıda işletmelerini denetlediklerini belirterek, özellikle yaz sezonunda denetimleri daha da sıklaştırdıklarını ifade etti. Yapılan açıklamada 2023 yılının 7 ayında denetlenen işletme sayısı ise 3 bin 451 olarak kayıtlara geçerken 28 işletmeye cezai işlem uygulandı.

Turistik İşletmeler, oteller, kafeler, barlar, restoranlar, pastaneler, fırınlar ve toplu tüketim alanlarında 2022 yılının ilk 7 ayında 3 bin 91 işletme denetlenirken 32 işletmeye cezai işlem uygulandı. 2023 yılının ilk 7 ayında 3 bin 451 adet gıda denetimi yaptıklarını söyledi. Rüzgar, “Denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Üretimden başlayarak satışa kadar olan tüm aşamalarda denetimimizi yapmaktayız. Bu denetimler sonucunda Alanya’da 28 işletmeye cezai işlem uyguladık” dedi. Herhangi şüpheli bir durumda vatandaşları ALO 174 hattını arayarak ihbarda bulunabileceklerini belirten Rüzgar, “Bize vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri anında değerlendiriyoruz ve olumsuz bir durumla karşılaştığımızda işletmeye para cezasını kesiyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER