Toksöz: Denizcilik Lisesi’ni Alanya’ya kazandıracağız

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Tunahan Toksöz, şehri tüm yönleriyle ele alarak marka şehir haline getirecek çalışmalarını sürdürüyor. Başkan olması beklentisini güçlendiren Toksöz, bir ihtiyaca daha yanıt verecek açıklama yaptı.

Toksöz: Denizcilik Lisesi’ni Alanya’ya kazandıracağız

Milli Eğitim Bakanlığınca imzalanan protokollerle Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından denizcilik lisesini kuracaklarını söyledi. Gelişen sektöre nitelikli deniz insanlarının yetiştirilmesinin sağlanması gerektiğini belirtti.

"Coğrafi avantajlarımızı kazanıma dönüştüreceğiz" 

Günümüzde denizciliğin sadece bir taşımacılık türü olmadığının altını çizen Toksöz, "Şehrimizin ihtiyaçlarını kalem kalem oluşturduk. Bunları söylem olsun diye geliştirmedik. Hayata geçirebilecek nitelikte projelendirdik. Çünkü biz bu işe yüreğimizi katarak, akıl ve bilimi önde tutarak, Alanya sevdamızla yapıyoruz. Alanya denizcilik turizmi alanında çok sayıda nitelikli elemana ihtiyaç duymaktadır. Biz de bu doğrultuda Uluslararası Denizcilik Örgütünün belirlediği standartlara göre teknik donanımlara sahip bir denizcilik lisesini ilçemize kazandıracağız.  Bu liseden eğitim alan genç denizcilerimiz mezun olduklarında deniz ulaşım araçlarında çalışma imkânına sahip olacak. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafımızca, gençlerimizin uluslararası denizcilik firmalarında staj ve istihdam yollarını da açacağız. Yine Alanya'da tekne gezileri düzenlenmektedir. Buralarda kalifiye personele ihtiyaç duyulmaktadır. Hizmet standartlarının artması ve mesleki açıdan deneyimli çalışanların olduğu ticari gelişimi destekleyeceğiz. Ayrıca öğrencilerimiz bu okulu tercih ettiklerinde kendi masraflarını çıkaracak kadar gelir elde edecektir. Seçim sonrasında gerekli çalışmalarını yapacağımız lise, ilçemizin ekonomik gücüne etki edeceği gibi, kalifiye personelin yetişmesini sağlayacaktır."dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER