‘Yalnızca kadrolu istihdam benimsenmeli’

Çalışanlar arasında rahatsızlık yaratan sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamalarına son verilmesini isteyen Eğitim Bir Sen Alanya Temsilcisi Abuzer Gündoğar, kamuda yalnızca kadrolu istihdamın benimsenmesi gerektiğini söyledi.

‘Yalnızca kadrolu istihdam benimsenmeli’

Eğitim Bir Sen Alanya Temsilcisi Abuzer Gündoğar eğitim çalışanlarının sorunlarının çözülmeden eğitimin sorunlarının çözülemeyeceğini söyledi. Eğitim çalışanları arasındaki çalışma barışını bozan sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamalarına son verilerek kamuda yalnızca kadrolu istihdamın benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Gündoğar,  “Toplu sözleşme hükmü gereği sözleşmeli kamu görevlilerinin kadroya geçirilmesine ilişkin çalışmalar yapılıyor. İstiyoruz ki kamudaki 100 bini aşkın öğretmen ihtiyacı ücretli öğretmen uygulaması ile karşılanmasın. Kamu ucuz işçiliğe kaymasın. Yine yeniden atama yapılması için imkânlar zorlansın. Bu bağlamda geçici tedbirlere değil, köklü çözümlere ihtiyaç var ve kalıcı tek çözüm ise kadrolu atama. Eğitim-Bir-Sen olarak, sadece öğretmenin, eğitim çalışanının değil, eğitimin sorunlarını çözmeye talip olduk. Ancak şunu da biliyoruz ki eğitim çalışanlarının sorunları çözülmeden, eğitimin sorunları çözülmez” dedi. 

“ÖĞRETMENLERİN İL, İLÇE EMRİ TALEPLERİ DOĞRU OKUNMALI”

İl dışı özür atamalarında aile bütünlüğünü sağlamak için il ve ilçe emri adımının son derece kıymetli olduğunu ifade eden Gündoğar, “İl içinde de aynı adımı bekleyen meslektaşlarımızın talepleri de ivedilikle karşılanmalı. Bunun yanı sıra, il dışı tayin isteyen ancak artan kira artışları ve hayat şartlarının zorlaşması nedeniyle iptal isteyen, çoğunlukla doğudan batıya geçmeye çalışan öğretmenlerimizin mevcut şartları dikkate alınarak iptal talepleri doğru okunmalı ve karşılanmalı. İptaller sonrası ikinci il dışı talepleri de karşılanmalı ve eğitim öğretim tam olarak başlamadan bu fırsat değerlendirilmeli” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER