Mahmutlar AVM ihalesi yarın

Yıllardır bekleyen Mahmutlar AVM'nin ihalesi 12 Mayıs perşembe günü gerçekleşecek. AVM' nin tamamlanarak hizmet girmesi için hazırlanan ihale dosyasını teklif vermek üzere 4 yatırımcı aldı. Yap işlet devre metodu uygulanacak AVM İnşaatının tamamlanması ile birlikte Alanya Belediyesi'nin bütçesine de önemli bir gelir sağlanacak.

Mahmutlar AVM ihalesi yarın

Büyükşehir yasası öncesinde dönemin Mahmutlar Belediyesi tarafından ihale edilen AVM inşaatında nihayet süreci tamamlayacak mesafe katedildi. İnşaat belirli bir seviye geldikten sonra AVM yapılan parselde tapulu hisseleri olan vatandaşın itirazı sonucu sürüncemeye giren sürecin çözüme kavuşması ile Perşembe günü ihaleye çıkılacak.İnşaat alanındaki diğer hissedarların konuyu mahkemeye intikal ettirmesi ve ruhsatın yetersiz olmasından dolayı Alanya Belediyesi tarafından daha önce inşaatı durdurulan ancak Nisan ayı meclisinde onaylanan Mahmutlar AVM'si için ilk etapta şimdilik 4 yatırımcının ihale dosyasını aldığı öğrenildi.
PERŞEMBE GÜNÜ İHALEDE
Alanya Belediye Meclisi'nin Nisan ayı meclisinde yapımı yılan hikayesine dönen Mahmutlar AVM Projesi görüşülerek kabul edilmişti. Alanya Belediye Başkan Adem Murat Yücel, meclisin onay vermesiyle Mahmutlar AVM Projesi Alışveriş Merkezi'ni Yap-İşlet-Devret modeliyle 10 yıllığına kiraya verileceğini duyurmasının ardından 4834 metrekareli iş merkezinin inşa edilmesi ve 10 yıl süre ile işletilmesi için kapalı zarf usulü ihale yapılacak. Projenin yatırım maliyeti KDV hariç tahmini 92 milyon 685 bin lira olarak belirlendi. İhale Alanya Belediye Başkanlığı Encümeni Toplantı Salonunda 12 Mayıs Perşembe günü yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER