Galatasaray’ın belalısı Alanyaspor

Milli ara çok şükür bitti Süper Lig yeniden başlıyor. Gerçekten zaten hayat yeterince sıkıcı bir de maçlar olmadı mı hayat daha da çekilmez oluyor vallahi.  Hele de bu hafta oldukça eğleneceğim bir maç var Alanya’da. Birkaç yıl öncesinde 3 puan garantisiyle gelen 3 büyükler, Trabzonspor şimdi zorlu deplasman diye geliyor Alanya’ya. 3 büyüklerin içinde Alanyaspor’un en çok bela olduğu takım da Galatasaray herhalde. İki rakip arasında son 5 maçta Alanyaspor’un 4 Galatasaray’ın 1 kez galip geldiğini düşünürsek, turuncu yeşilli takımın yükselişini göz ardı etmek komik olur. Zira Alanya’nın 10 golüne sarı kırmızılı takımı sadece 5 golle cevap verebilmiş olması da bunun bir göstergesi. Ve ben bu hafta da durumun değişmeyeceğini Alanyaspor’un rahatlıkla bu maçtan 3 puanla ayrılacağını düşünüyorum. 
Bir de şimdi Galatasaray’ın kötü gidişatını, Alanyaspor’un tekrar toparlanıp yükselişini düşünürsek bu maç cimbom için oldukça kötü geçeceğe benziyor. Davidson ve Efecan’dan en az 1’er gol bekliyorum ben açıkçası...
Efecan demişken bir konuya da açıklık getirmek lazım. Malum Efecan Fenerbahçe’ye transferde direkten döndü. İstanbul’da bir gazetecinin “özel haber” diye yazdığı aslında çoğunluğu uydurma olan bir haber okudum da ben de yazmak istedim. Efecan için morali çok bozuk, telefonunu kapattı kendini herkesten uzaklaştırdı gibi şeyler yazmış. Birincisi bu çok saçma böyle bir şeyi neden yapsın? Tamam 3 büyüklerden birisine transferi direkten dönmüş hangi futbolcu olursa olsun üzülür ama kendini soyutlamalar telefonları kapatmalar falan çok saçma. Böyle bir şey yapması demek kendi takımına da saygısızlık yapması demek olur ki Efecan da böyle bir futbolcu değil. Efendiliğiyle herkesin takdir ettiği bir futbolcu. 
Transferin olmayışı maddi sebeplerden kaynaklı sadece e ona da yapacak bir şey yok. Sonuçta Efecanlık bir durum yok. Böyle ortalığı karıştıracağım diye, sırf yazmak için böyle yalan yanlış şeyler yazmak hiç hoş değil. 
Galatasaray maçıyla Efecan’ın performansını bir kez daha hatta daha da iyi bir şekilde göstereceğine benim inancım tam. Dediğim gibi gol beklentim de var hatta ondan.

YORUM EKLE