Antalya’daki otelin skandalına Alanya’dan da tepki geldi

Otel rezervasyonunda ‘Milliyet farkı’ adı altında alınan ücretle ilgili bakanlık harekete geçti. Bu tarz davranışların son bulması gerektiğinin altını çizen ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Her insan eşit şartlarda faydalanmalı” dedi.

Antalya’daki otelin skandalına Alanya’dan da tepki geldi

Antalya’daki Limak Lara Hotel Deluxe’ün daha ucuz olması nedeniyle İngiltere merkezli bir siteden rezervasyon yaptıran bir kişiden ‘milliyet farkı ücreti’ adı altında ekstra para aldığı ortaya çıkmıştı. Olay sosyal medyada infial yaratınca Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçerek 54 bin 694 TL cezai işlem uyguladı. Turizmin bu şekilde yapılan uygulamalar ile sarsılabileceğini vurgulayan sektör temsilcileri, bu tarz uygulamaların ivedilikle kaldırılması gerektiğinin altını çizdi. Alanya Posta Medya ekibine konuşan ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Bu tür rencide edici uygulamaların son bulmalı” dedi.

“BU RENCİDE EDİCİ UYGULAMALAR SON BULMALI”

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Limak Otellerinde Türk vatandaşlarına ayrımcılık yapıldığı iddiaları sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığından ve otel grubundan açıklama yapıldı. Bakanlık inceleme başlattığını açıklarken, Limak olayın bir yanlış anlamadan kaynaklandığını ifade etti. ‘Milliyet farkı’ ibaresi yanlış ve çirkin. Irkçılığın ve milliyet ayrımcılığının her türünün karşısındayız. Gerçi otel burada, kullandığı ibare ile fiyat farkını anlatmak istediğini anlatmış ama yetersiz.Otellerin standart oda fiyatlarına sahip olmasını, her milletten ve kimlikten insanın eşit şartlarda faydalanabilmesini arzu ediyoruz. Nihayetinde tatil herkesin ihtiyacı ve rüyası.Bu tür rencide edici uygulamaların son bulmasını dilerim” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER