Alanya'da en iyi S pastayı yapmak için yarışacaklar

Alanya’nın yöresel lezzetlerini ve mutfak kültürünü tanıtmak için çalışmalar yürüten Alanya Belediyesi’nin düzenlediği Alanya’nın Yöresel Lezzeti S Pasta Yarışması’nın başvuruları 7 Şubat 2022 tarihinde başlıyor.

Alanya'da en iyi S pastayı yapmak için yarışacaklar

Alanya Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından organize edilen S Pasta Yarışması başvuruları 7 Şubat’ta başlayacak ve 18 Şubat’ta sona erecek. Kendi evinde yaptığı S Pasta’sını getirerek yarışmaya girecek katılımcılar, konusunda uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek. Alanya Belediyesi Mutfak Kültür Evi’nde yapılacak yarışma sonucunda ilk üçe giren yarışmacılara sürpriz hediyelerini Belediye Başkanı Adem Murat Yücel takdim edecek.

 “EN GÜZEL S PASTAYI BEN YAPARIM” DİYENLERE DAVET

 

Yarışma hakkında açıklama yapan Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mutfak Mirası Koordinatörü Sevda Çapa, “Amacımız Türkiye’nin birçok noktasında olduğu gibi kendine has dokusu ve kültürü olan Alanya Mutfağı’nın korunması ve tanıtılmasıdır. Kıvamı ve lezzetiyle aslına en yakın S Pasta’yı yaparım diyen tüm katılımcıları yarışmaya davet ediyoruz. Yarışmayı yine Alanya Mutfağı ve gastronomi çalışmalarımızı yaptığımız aynı zamanda Alanya Kalesi’nde Kafe hizmeti veren Alanya Mutfak Kültür Evi’nde yapacağız. Bu yarışma Alanya da en iyi S Pasta’nın tespiti için önemli bir yarışma olacak.” dedi.

 

BAŞVURULAR ALANYA BELEDYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ’NE 

 

Yarışma başvuruları şahsen Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne yapılacak. Ayrıca ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlar Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü 510 20 50 numaralı telefon ile arayarak bilgi alabiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER