ALKÜ’nün öğrencileri 18 farklı ülkeye gidiyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından 18 farklı ülke için yapılan Erasmus Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA171) proje başvurusu, hibe desteği alarak kabul edildi.

ALKÜ’nün öğrencileri 18 farklı ülkeye gidiyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ulusal ve uluslararası projelerde en ön sıralarda yer almaya devam ediyor. Son olarak Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan 2023 dönemi Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği-Programla ilişkili olmayan üçüncü ülkeler ile Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA171) faaliyeti çerçevesinde sunulan proje tekliflerinin sonuçları açıklandı. ALKÜ’nün, 2023 dönemi Erasmus programı dışındaki ülkelerin de yer aldığı KA171 projesi, 18 farklı ülke için 156 bin 910 Euro hibe desteği alarak Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

ALKÜ’nün kabul edilen başvurusu 114 üniversite arasında almış olduğu hibe desteği ve ülke sayısı ile 14. sırada oldu. Proje çerçevesinde; Bangladeş, Nepal, Hindistan, Arnavutluk, Kosova, Karadağ, Bosna-Hersek, Azerbaycan, Moldova, Cezayir, Fas, Tunus, Rusya, Madagaskar, Namibya, Senegal, Tanzanya ve Zambiya olmak üzere toplam 18 ülkede 24 partner üniversite ile öğrenci ve personel değişimi yapılmasına imkân sağlanacak. ALKÜ’nün Türkiye Ulusal Ajansına sunduğu bu projenin 114 üniversite arasında 14. Sıraya yerleşerek kabul edilmesi ALKÜ Ailesinde heyecan oluşturdu.

ALKÜ Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Koçancı, değişim programlarıyla ilgili çalışmalarının hızlanarak devam edeceğini vurgulayarak, “Bizlere desteğini esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ve Üniversitemizin üst yönetimine, projenin kabulünde yoğun çaba ve emek veren Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Gülsiye Bıçak’a çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER