Alanya'da vakalarda sevindiren tablo

Alanya'da koronavirüs vakaların giderek azaldığını söyleyen Aldemir, okullara yönelik de sevindiren haberi duyurdu. Aldemir, ayrıca tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğinin de altını çizdi

Alanya'da vakalarda sevindiren tablo

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Covid-19 salgını ile alakalı yapmış olduğu açıklamaların ardından kalkan zorunluluklar vatandaşları sevindirdi. Ancak yetkililerin açıklamasına göre, salgın sevindirici boyuta ulaşsa da vakaların henüz tamamen bitmedi. Konuyla ilgili vatandaşlara hatırlatma da bulunan Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, “Alanya’da vaka sayılarında sevindirici rakamlara ulaştık ancak bu tamamen salgının geçtiği anlamına gelmiyor yine kapalı mekanlarda maske ve mesafe kurallarına uymalıyız” sözleri ile değerlendirmelerde bulundu.
'VAKALAR GİDEREK AZALACAK'
Aldemir, “Vakalarımız Alanya’da özellikle sevindirici düzeylere geldi.  Ama henüz salgın bitmiş değil. Her zaman olduğu gibi bizler vatandaşlara aşılarını olmaları için uyarılarımıza devam ediyoruz. Herkes aşılı olursa artık karantina gibi kötü günler tekrar gündeme gelmeyecek.  Tedbirleri elden bırakmamalıyız. Artık havalarda ısınıyor vatandaşlar açık alanları tercih edeceklerinden dolayı vakaların daha da azalacağını öngörüyoruz.” sözlerine yer verdi.
'OKULLARDA VAKA SAYISI YOK DENECEK KADAR AZ'
Müdür Aldemir okullarda ki vaka durumu ile alakalı da bilgilendirmelerde bulunarak, “Okullarda vaka tespit edildiği an sınıf karantinaya alınıyordu. Ancak şimdi Covid tespit edilen öğrencilerimiz karantinaya alınıyor. Daha sonra tüm sınıf, öğretmenleri  tarafından gözetim altına alınıyor. Covid çıkan sınıf ile okullardaki diğer tüm sınıflar aynı anda teneffüse çıkmıyor. Temas saatleri değişiyor sadece. Onun dışında okullarda da vaka sayılarımız oldukça düşük olduğu için bu sistemle maske ve mesafe dahilinde eğitimler aksamadan devam ediyor” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER