Alanya’da Galip Dere Plajı tertemiz oldu

Alanya Belediyesi tarafından Mavi Bayrak Yerel Sorumlusu olarak Galip Dere Halk Plajı’nda yılda 4 kez 4 mevsimi temsilen; aynı koordinat aralıklarında yapılan izleme ve temizlik çalışmasının ikincisi gerçekleştirildi.

Alanya’da Galip Dere Plajı tertemiz oldu

Deniz çöpü izleme ve deniz çöpü sorunuyla mücadele etmeyi amaçlayan Avrupa Çevre Ajansı girişimi olan Avrupa Deniz Çöpleri İzleme Programı; deniz çöpü konusunda yerel düzeyde daha fazla farkındalık yaratırken vatandaş topluluklarını ilgili verileri sağlama konusunda güçlendirme amacı ile çalışmalarını sürdürüyor. Doğru istatistik yorumu yapabilmek için yılda 4 kez 4 mevsimi temsilen aynı plajda aynı lokasyon da aynı koordinat aralıklarında toplanan atıklar; plastik, ahşap, metal malzeme diye sınıflandırılarak ardından kıyılarda hangi atıkların ne kadar oluştuğuna bakılıyor.

Bu kapsamda Alanya Galip Dere Halk Plajı’nda belirlenen alanda bir çalışma düzenlendi. Bu yıl ikinci kez düzenlenen çalışmaya; Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çalışanları ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Mavi Bayraklı Diamond Hill Resort, Grand Kaptan Hotel, Sunprime C-Lounge, Rubi Platinum Sign, Rubi Hotel ve Rubi Platinum Hotel katılım sağladı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa konuyla ilgili, “Deniz kıyısında toplanan atıkların sınıflandırıldığında yüzde 50 oranında sigara izmariti ve plastik atıklar olarak gözlemlendi. Yapılan bu temizlik çalışmaları ile farkındalık oluşturup, sürdürülebilir çevre ve deniz ortamı yaratması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER