Alanya'da 2 çocuğunu öldüren Ukraynalı babanın 3’ncü duruşması yapıldı

Alanya’da 2 çocuğunu öldürdüğü, eşini de öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla dava açılan Ukraynalı sanığın yargılanmasına devam edildi. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 3. duruşmaya, sanık avukatı hazır bulunurken, tutuklu sanık O.N. (38) de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Alanya'da 2 çocuğunu öldüren Ukraynalı babanın 3’ncü duruşması yapıldı

Alanya’da 2 çocuğunu öldüren ve eşini de öldürmeye kalkan Ukraynalı Oleksıy Navrtska 2 kez müebbet hapis cezası istemiyle ve altsoydan kasten öldürmeye teşebbüs suçundan üçüncü defa hakim karşısına çıktı. Mahkeme Navrtska'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 12 Temmuz'a erteledi.

Mahkeme heyetinin söz verdiği sanık olay günü psikolojik rahatsızlığı olduğunu belirterek, ”Şu an düşündüğümde bu durumu idrak edemiyorum” ifadesini kullandı. Sanık avukatı da müvekkilinin gözlem altına alınmasını ve ardından hakkında Adli Tıp Kurumundan yeni bir rapor düzenlenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, müşteki anne Yulia Navrotska'nın ifadesinin alınması için davetiye çıkartılmasına  sanık babanın tutukluluk haline devam kararı verilerek duruşmayı 12 Temmuz tarihine erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay 21 Mayıs tarihinde sabah saat 08.30 sıralarında Saray Mahallesi Güzelyalı Caddesi üzerindeki bir sitedeki apartman dairesinde meydana geldi. Ukraynalı kadın Yulha Navrotska. eşi Oleksıy'nin cinnet getirerek çocuklarını bıçaklayarak öldürürken, bağırarak çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde 6 yaşındaki kız çocuk Tetıana, ile 4 yaşındaki erkek kardeşi Kırıl Navrtska'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Öğretim üyesi ve ekonomi üzerinde ders veren baba O.N (38) ise polis tarafından gözaltına alındı. Anne Y.N.'nin de çocuklarından sonra kendisini öldürmek isteyen eşinden kaçarak kurtulduğu öğrenildi. Baba O. N.,emniyette tercüman aracılıyla ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği nöbetci mahkemece kasten öldürme suçundan tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER