Alanya’da bugün 63 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Alanya’da bugün eğitim öğretim yılının sona ermesi ile 63 bin öğrenci karnelerini aldı. Karne törenine katılan Kaymakam Ürkmezer ve Başkan Yücel, öğrencilerden yaz tatilinde eğitimden uzak kalmamalarını istedi. Karne töreninde öğrencilere Alanya Belediyesi tarafından bastırılan ‘Ege ile Ece Zamanda Yolculuk’ isimli kitap hediye edildi.

Alanya’da bugün 63 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Alanya’da bugün 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nın sona ermesiyle 229 okulda eğitim gören 63 bin 258 öğrenci karne heyecanı yaşadı. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nın sona ermesi nedeniyle Hamit Özçelik İlkokulu ve Ortaokulu'nda karne töreni düzenlendi. Törene Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz katıldılar.

Törende karne verilmesinin ardından konuşan Başkan Yücel, yarın Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek olan öğrencilere başarılar diledi. Başkan Yücel, “Bugün mezun olan ve yarın üniversite sınavlarına girecek olan çocuklara başarılar diliyorum. Bu bölgede yaşayanları gerek inşaat ilgili gerekse gürültü kirliliği konusunda kurallara uymaya davet ediyorum. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı süresince emeklerinin karşılığı olan karne alan çocukları tebrik ederek başarılar diliyorum. İyi bir tatil geçirmelerini ama her şeyden önce de okuldan ayrı kalmamalarını, kendilerini eğitimle bütünleştirmelerini diliyorum. Emek veren değerli velilere, öğretmenlere tüm kamu kurum kuruluşlarına teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. 


“İYİ BİR EĞİTİM ÖĞRETİM SEZONU GEÇİRDİK”
Kaymakam Ürkmezer de, “Karne alan öğrencileri ve aileleri, öğretmenleri de tebrik ediyorum. Bugün karne töreni vesilesiyle Alanya’nın önde gelen okullarından Hamit Özçelik İlkokulu ve Ortaokulu'na geldik. Sınıfları gezdik. Belediyemizin hediyesi olan kırtasiye malzemesi ve kitapları verdik. Yine Hüseyin Girenes Fen Lisesi öğrencilerinin yazdığı bir hayırseverimizin desteği ile bastırılan İngilizce kitapları dağıttık. Öğrencilerle sohbet edip hepsine iyi tatiller diledik. Alanya’da 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı normal bir şekilde başladı ancak maalesef tüm Türkiye’yi etkileyen depremle beraber bize deprem bölgesinden öğrenci takviyesi de geldi. Şu anda Alanya’da 232 resmi ve özel okulda yaklaşık 5 bin öğretmenimizle beraber 65 bin öğrencimize hizmet verdik. Öğretmenlerimizin yoğun çabası, hizmetliler, görevliler, servis şoförler, eğitimin bütün paydaşları ile beraber güvenliği de sağlayarak iyi bir eğitim öğretim sezonu geçirdiğimize inanıyoruz. Alanya’da bütün çocukların iyi bir vatandaş olmalarını ve gelecek neslin sağlamlığını amaçlıyoruz ancak ister istemez bir sınav başarısı da söz konusu. Alanya sınav başarılarında da LGS’de güzel bir başarı gösterdi. Biz şundan eminiz ki cumartesi ve pazar günleri yapılacak olan üniversite sınavlarında da güzel bir başarı gösterecek. Biz velilerden şunu istiyoruz. Yaz tatilinde çocukların çok zorlamadan tatil bilinci ile beraber ancak gelenek ve göreneklerimizi yaşatarak eğitimden uzak kalmadan kitap okuyarak mutlaka yaz tatillerini geçirmelerini istiyoruz. Bunun için kaymakamlık ve belediyenin açtığı sosyal, kültürel, sportif kurslara katılmalarını istiyoruz. Hiçbir ücret talep edilmeden çocuklar bu kurslara katılabiliyor. Yarınki üniversite sınavında girecek öğrencilere başarılar diliyorum. Vatandaşlarımızın çocuklarımızı sınav öncesinde rahatsız edecek hareketlerden kaçınmalarını, inşaat, müzik, trafik gürültüsü gibi hareketlerden uzak kalacak şekilde davranmalarını istiyoruz. Çünkü üniversite sınavı çocukların geleceğini belirlemede çok önemli bir dönüm noktası” diye konuştu. Karne töreninde öğrencilere Alanya Belediyesi tarafından bastırılan ‘Ege ile Ece Zamanda Yolculuk’ ile Hüseyin Girenes Fen Lisesi öğrencileri tarafından İngilizce olarak hazırlanan ‘The Mischievous Twins' Adventures adlı hikaye kitabı ile kırtasiye malzemeleri hediye edildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
1
1 - 3 ay Önce

1

SIRADAKİ HABER