Başkan Yücel’den Gökbel teşekkürü

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 16-17 Temmuz tarihlerinde düzenlenen 16. Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne iştirak eden tüm protokol üyeleri ve vatandaşlara teşekkür etti

Başkan Yücel’den Gökbel teşekkürü

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından 2005 yılında başlatılan ve her geçen yıl katlanarak büyüyen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri, 2 yıllık zorunlu pandemi arasının ardından bu yıl 16. kez misafirlerine kapılarını açtı. Gökbel Yaylası’nda 16-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ve festival tadında geçen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri, 7’den 77’ye binlerce vatandaşın buluşma noktası oldu.

GÖKBEL YUDUM VE SELAMİ ŞAHİN KONSERLERİ İLE COŞTU

Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi türkülerin güzel sesi Yudum ve fantezi müziğin ustası Selami Şahin, en sevilen şarkılarını Gökbel’e akın eden vatandaşlar için seslendirdi. Konser alanını dolduran binlerce vatandaş sanatçıların performanslarına danslarıyla eşlik etti.

STANTLAR İLGİ ODAĞI OLDU

Alanya Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün Yörük kültürünün yaşatılması ve tanınırlığının artırılması amacıyla hazırladığı Geleneksel Yörük Kıl Çadırı, vatandaşlardan en sık uğradığı yerlerden birisi oldu. Yörük sofralarının vazgeçilmezi Darı Çorbasının ve S Pastanın ikram edildiği çadır güreşler boyunca vatandaşların akınına uğradı. Öte yandan çeşitli yiyecek-içecek, kıyafet, yöresel ürünler ve hediyelik eşya stantları da büyük ilgi gördü.

PAZAR ALANINDA YÖRESEL VE KÜLTÜREL ÜRÜNLER SATILDI

Gökbel Yaylası’nda 2 gün boyunca kurulan pazar alanı da vatandaşlar tarafından tıklım tıklım dolduruldu. Yiyecek, içecek, kıyafet, hediyelik eşya ve yöresel ürünlerin satıldığı pazar yeri 2 gün boyunca vatandaşların uğrak noktası oldu. Pazar yeri açanlar satışlardan memnun kalırken, vatandaşlar da her türlü ihtiyaçlarını pazar yerinden temin edebildiler. Başkan Yücel pazar alanını gezerek hem esnaflara hayırlı kazançlar diledi hem de vatandaşlarla bir araya geldi.

AĞALIK 1 MİLYON 307 BİN TL İLE YENİDEN ERAY ERDEM’İN

Başpehlivanlık güreşleri öncesi, güreş geleneği olan Güreş Ağalığı yarışı açık artırma usulü yapıldı. 2019 yılında bu unvanı elde eden Eray Erdem, 1 milyon 307 bin TL’lik rekor bedelle yeniden Gökbel Güreş Ağası oldu.

GÖKBEL’İN BAŞPEHLİVANI ŞİMŞEK OLDU

661. Kırkpınar’ın ardından Gökbel’de de er meydanına çıkan altın kemerli Başpehlivan Cengizhan Şimşek’in sırtı yere gelmedi. Rakiplerini bir bir eleyerek finale adını yazdıran Şimşek, finaldeki rakibi Yusuf Can Zeybek’i de devirerek 16. Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı oldu.

BAŞKAN YÜCEL’DEN TEŞEKKÜR

30 binden fazla kişinin ziyaret ettiği, 800’den fazla güreşçinin kol bağladığı, altın kemerli başpehlivanların er meydanına çıktığı Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne Türkiye ve Antalya siyasetinin önemli isimleri de akın etti. Dolu dolu geçen 2 günlük Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ardından organizasyona katılanlara teşekkür eden Başkan Yücel: “Pehlivanların yuvası, yaylaların yaylası Gökbel’de 30 binden fazla yerli ve yabancı misafirimizi konuk etmenin heyecan ve gururunu yaşadık. Elbirliği ile başlatıp, sizlerin de destekleriyle bu günlere getirip, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi Ulusal Envanteri’ne alınması başarısına nail olduğumuz Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerimizi alnımızın akıyla tamamladık. Ata sporumuz yağlı güreşlerin heyecanına ortak olan ve bizleri yalnız bırakmayan başta MHP Antalya Milletvekilimiz ve MYK Üyemiz Abdurrahman Başkan’a, AK Parti Antalya Milletvekilimiz İbrahim Aydın’a, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e, Alanya Kaymakamımız Fatih Ürkmezer’e, MHP MYK Üyelerimiz Mustafa Aksoy ve Hüseyin Yıldız’a, MHP Antalya İl Başkanımız Hilmi Durgun’a, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’e, Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanımız Ferhat Aksoy’a, siyasi ilçe başkanları ile yöneticilerine, belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, oda ve dernek başkanlarımıza, STK temsilcilerimize, muhtarlarımıza, belediye personelimize, katkı ve destek sunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına olmak üzere tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER