Korkmaz, "Devletle kavga edilmez"

TÜRSAB 25. Dönem Genel Kurulda başkan adaylığını açıklayan Bilal Korkmaz TÜRSAB yönetiminin devletin kurumları ile kavgalı olmasını eleştirdi. TÜRSAB yönetiminin devletin kurumları ve bakanlıkla kavgalı olmasının sektöre ve acentalara büyük zarar verdiğini belirten Bilal Korkmaz, 25 yıldır devam eden kadrolar ve yönetim anlayışının değişmesiyle herşeyin çözüme kavuşacağını söyledi.

Korkmaz, "Devletle kavga edilmez"

Yıllardır TÜRSAB’ta görev alan ve 25. TÜRSAB Genel Kurulunda ilk defa başkan adayı olan Bilal Korkmaz, Turizm ile ilgili yapılacak çalışmaları ve sektörde olması gerekenleri paylaştı. TÜRSAB ve  Sayehat Acentalarıyla, sektörle uzun süredir iç içe olduğunu belirten Bilal Korkmaz, yeterli tecrübe ve birikime sahip olduğunu belirtti.  25. Dönem TÜRSAB başkanlık yarışına girmesinin nedenlerinden birinin de acentaların  uzun süredir sıkıntıda olması ve TÜRSAB yönetiminin bekleneni verememesinin olduğunu anlatan Korkmaz, “özellikle Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin bağlı bulunduğu bakanlıkla arasındaki kısmi çekişmelerin hem sektöre hemde acentalara büyük zarar vermesinin adaylık açıklamasında etkili olduğunu söyledi.

“GEREKSİZ TARTIŞMALARI BİTİRECEĞİZ”

TÜRSAB’a bağlı 12 bin 700 üye bulunduğunu belirten Bilal Korkmaz kişisel kavgaların, gereksiz egoların acentalara büyük zarar verdiğini söyledi. Benim esas amacım hem bu sektörde gereksiz tartışmaları sona erdirmektir. Nasip olur seçilirsem üyelerimize daha çok kazandırmak, esas hedefim, esas amacım budur diyen Korkmaz, “bizim üyelerimiz inanın Türkiye’deki Seyahat Acentaları son derece vefakar ve son derece çalışkanlar.  Büyük riskler alarak sektörde devam ediyorlar.  Bana göre Türkiye Seyahat Acentaları Birliği bağlı olduğu bakanlıkla iyi geçinmeli, onunla işbirliği içerisinde olmalı, ülke idaresi ve kamu ile iyi ilişkiler kurmalı, hem ülkeye hem de üyesi bulunan acentalara fayda sağlamalıdır.  Bildiğiniz gibi turizm sektörü en ufak şeyden etkileniyor. Kendi ülkemizdeki olan olaylardan da etkilenir, kendi ülkemizde olan gelişmelerden de etkilenir, dış ülkelerde olan olaylardan da etkilenir.  O bakımdan hizmet sektöründe daha dikkatli ve daha çağa uygun projeler geliştirerek hem acentalarımızın çok kazanmasını hem de ülkemize daha çok döviz girdisi hedeflememiz lazım.” Diye konuştu.  

“YENİ YÖNETİMLE HERŞEY ÇÖZÜME KAVUŞACAK”

Bugünkü TURSAB yönetimi, TÜRSAB anlayışı aşağı yukarı 20-25 yıldır devam eden bir kadro ağından oluştuğunu belirten başkan adayı Bilal Korkmaz, kimse ile de kişisel probleminin olmadığını, artık değişim zamanının geldiğini söyledi. TÜRSAB ’ta 25 yıldır devam eden kadrolar ve yönetim anlayışının değişmesiyle her şeyin  çözüme kavuşacağını söyleyen Korkmaz, “çözüm odaklı çalışmalar yapacağım, ve yine ilk işim sayın turizm bakanı ile bir araya gelmek olacak. Ben müzakere adamıyım. Eğer siz kurumların karşısına mantıklı makul akla uygun yasa ve yönetmeliklere aykırı gelmeyen alternatif çözümler koyarsanız size hiç kimse hayır demez. Kişisel nedenlerle ve bazı kaprislerle hareket ederseniz o zaman  çözüm yok demektir. Çözümün yolu birincisi varolan yasa ve yönetmeliklere uyacaksınız. Eksikse onların değişmesi ve yenilenmesi için çalışacaksınız, ama ortaya koyacağınız alternatifler kesinlikle ülkenin, acentaların ve sektörün menfaatine olmalı.  Kişisel düşünmeden bunları ortaya koyduğunuz zaman bu ülkeyi idare edenler kesinlikle buna evet diyeceklerdir, hayır diyemezler. Benim yapmak istediklerimden birisi de budur. Birlik bağlı bulunduğu bakanlıkla veya kamu ile tartışarak ters düşerek bir yere varamaz.  Hep birlikte hareket etmek zorundayız.” İfadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER