Alanya’daki Ukraynalılar ülkeleri için yardım topladı

Ukrayna Alanya Dayanışma Derneği öncülüğünde toplanan 1 kamyon dolusu yardım kolileri Ukrayna’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

Alanya’da Ukrayna Alanya Dayanışma Derneği ve yerleşik olarak burada yaşayan Ukraynalıların destekleriyle toplanan yardım kolileri Ukrayna- Rusya savaşında mağdur ailelere ulaştırılmak üzere Mahmutlar Mahallesi’nde bulunan dernek ofisinde hazırlandı. Yiyecek, hijyen, giysi, çocuk pedleri ve benzeri malzemeler Ukraynalılar  tarafından kamyona yüklendi ve Antalya’ya gitmek üzere yola çıktı. Kamyonun yardımcıları orada TIR’a aktaranı ve toplanan yardımcıların Ukrayna’ya ulaştırıcağı öğrenildi.

“TÜRK İNSANI ÇOK YARDIMSEVER”

Ukrayna Alanya Dayanışma Derneği Başkanı Yevheniia İnan’ın da hazır bulunduğu organizasyonda konuşan Ukrayna vatandaşı Olga Orlova,”Ben Ukrayna’dan gelmiştim. Şimdi orada kış var. Hava çok soğuk. Orada insanlarda elbise yok. Ben Türkiye’ye geldim. Burada insanlar yardım etti, çeşitli ürünler topladık. Türk insanları çok yardımsever.  Burada Ukrayna derneği de çok yardımcı oldu. Turistik vize ve ev içinde çok yardımcı oldular.  Yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

​​​​​​

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2022, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER