Zavlak: Alanya iktidarın İl oyuncağı değildir"

Zavlak: Alanya iktidarın İl oyuncağı değildir"

Alanya’nın her yerel ve genel seçimler öncesi İl yapılacağının söylenerek bu durumun seçimde oy devşirme yöntemi olarak kullanıldığını ve Alanya halkının adeta siyaseten aldatıldığını söyleyen Alanya Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi, İç Mimar Nazmi Zavlak, “Keşke İl olabilsek… Alanya, iktidarın İl oyuncağı değildir. Önce Ak Parti, şimdi de MHP aynı senaryo ile Alanya seçmenini aldatmaya çalışıyor” dedi.
19 ilçenin il olabilmesi için hazırlıkların başlatıldığı, kriterlerin belirlendiği iddia edilirken, İl olmak için belirlenen kriterlere uyan ilçelerin başında Alanya’nın geldiği belirtildi.
Ak Parti’nin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuyu yeniden gündeme getirmesiyle, 19 ilçenin il olması için çalışmalara başladığı iddia ediliyor. Yeni il ve ilçeler için TBMM’den yasa çıkarılması gerekiyor. Düzenlemenin Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerden önce yasalaşması beklenmiyor.
Öte yandan buzdolabında bekletilen konunun her seçim öncesi ısıtılıp yeniden Alanya ve diğer ilçelerin önüne konulduğunu söyleyen Alanya Belediye Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, “Ak Parti iktidarında Alanya’nın il olması imkansız. Yapılsa, 22 yıldır iktidarda olan Ak Parti şimdiye kadar yapardı. 22 yıldır hem Antalya Milletvekili hem de Dışişleri Bakanı olan bölgenin evladı Mevlüt Çavuşoğlu gücünün doruğundayken bile Alanya İl yapılmadı, Bu 40 yıllık bir konu. 40 yıldır yılan hikayesine döndü. Gönlümüz, ayağı yere sağlam basan kriterlerle Alanya’nın bir an önce İl yapılması. Sayın Çavuşoğlu’nun bakanlık görevi sona erdi, artık Alanya İl olmayı rüyasında bile göremez” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER