Alanya’da tartıştığı oğlunu silahla vurarak öldüren babanın yapılanmasına başlandı

Alanya’da kendisine bıçakla saldırdığını öne sürdüğü oğlunu silahla vurarak öldüren baba D.G.’nin yargılanmasına başlandı.

Alanya’da tartıştığı oğlunu silahla vurarak öldüren babanın yapılanmasına başlandı

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık D.G. tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı. Mahkemede hayatını kaybeden Cihat Gönültaş’ın annesi Serap Yurttaş hazır bulundu. 

ANNE YURTTAŞ “ ESKİ EŞİMDEM ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM”

Duruşmada söz verilen anne Serap Yurttaş, oğlu adına eski eşinden şikayetçi olmadığını söyledi. 

“ONUR KORKUTMAK İÇİN YERE ATEŞ AÇTIM”

Sanık D.G. ise tahliyesini istediğini belirterek, “Oğlum madde bağımlısı olduğu için sürekli tartışıyorduk. O gün yine komşularımıza saldırmış, o yüzden tartışmaya başladık. Sonra kendisi elinde bıçakla üzerime yürüdü. ‘Oğlum yapma’ dedim ama dinlemedi. Bende o arada onu korkutmak amacıyla yere ateş açtım. Sonrasını hatırlamıyorum. Çevredekiler zarar görmesin diye yaptım” dedi. 

“EVLAT İŞTE, ATAMIYORSUN”

Oğlunun madde bağımlılığı konusunda tedavi olması için tüm mücadeleyi verdiğini söyleyen D.G. “Daha önce de annesini öldürmeye çalışmıştı. Uzaklaştırma kararı olmasına rağmen aynı evde kalıyorduk. Ama evlat işte, atamıyorsun. Aslında benim düşmanım yoktu. Ama benim düşmanım çocuğummuş” diye konuştu. 

“BABAM AĞABEYİM İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPTI”

Mahkemede tanık olarak dinlenen maktulün kız kardeş Ceyda Gönültaş, Ağabeyi Cihat G’nin 8 hastaneden raporu olduğunu ve daha önce de kendisine ve annesine saldırdığını ifade eden Gönültaş, “Ben babamın ağabeyim için elinden geleni yaptığına inanıyorum. Babamın onu bilerek öldürdüğü düşünmüyorum. Babam bizim canımızı korumak için yaptı. Ağabeyim kendisini kaybetmişti, çünkü uyuşturucu kullanıyordu” ifadelerini kullandı.

“CİHAT UYUŞTURUCU BAĞIMLISIYDI”

Tanık Rezzan Demir de olay günü Cihat G.’nin, evlerine gelip eşi ve çocuğuna küfürler edip olay çıkarttığını söyleyedi. Demir, “Duran ağabey bana ve aileme zarar gelmesine müsade etmedi. Daha sonra tartışmaya başladılar ve bu olay meydana geldi. Cihat uyuşturucu bağımlısıydı, babası onun bu pislikten kurtulması için elinden geleni yapıyordu” dedi. 

SANIK AVUKATI: ASLINDA ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELEN MÜVEKKİLİMDİR

Sanık avukatı müvekkilinin ölümle burun buruna geldiğini ve meşru müdafaadan dolayı olayı gerçekleştirdiği savunarak 5 ay 19 gündür tutuklu bulunan D.G.’nin ev hapsi veya adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti. 

MAHKEME ERTELENDİ

Mahkeme heyeti,  olay anına ait kamera görüntülerinin incelenmesi ve maktul Cihat G.’nin uyuşturucu madde kullandığına dair raporların hastaneden istenilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 23 Haziran’a erteledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER