Başkan Yücel öğrencilere 3 bin adet bisiklet dağıttı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, öğrencilere karne hediyesi olarak 3 bin bisiklet dağıttı. Bisikletler, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ALBAP Sınavı’nda dereceye giren öğrencilere Başkan Yücel tarafından verildi.

Başkan Yücel öğrencilere 3 bin adet bisiklet dağıttı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, öğrencilere karne hediyesi olarak Alanya Belediye Binası arkasında törenle 3 bin adet bisiklet dağıttı. Öğrencilerde bisiklet kültürü oluşturarak bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için yapılacak proje kapsamında ALBAP sınavlarında sınıflar düzeyinde ilk üçe giren her öğrenciye Başkan Yücel tarafından bisiklet hediye edildi. Alanya Belediyesi, Antalya Valiliği’nin başlattığı Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi (AHENK) kapsamında Alanya genelindeki okullarda bu yıl 4 sınav düzenledi. Alanya Başarıyı Arttırma Projesi (ALBAP) adı ile yapılan bu dört sınavın ortalamaları ile oluşturulan sıralamada 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12’inci sınıflar düzeyinde ilk üçe giren tüm öğrencilere Başkan Yücel karne hediyesi olarak bisiklet verdi. Törene, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Başkanı Emin Müftüoğlu ve çocuklar ile velileri katıldı.

BAŞKAN YÜCEL: “3 OKULUN TAMAMINI A’DAN Z’YE TAMAMLAYIP HİZMETE AÇTIK, 10 YENİ OKULUN YAPIMINA KATKI SAĞLADIK”

Bisiklet dağıtım töreninde konuşan Başkan Yücel, Alanya’da eğitimin kalitesini artırabilmek adına gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Başkan Yücel, “İlk hizmet dönemimizde doğu bölgemize Sultan Alparslan Anadolu Lisesi’ni kazandırdık. Bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından LGS sınavı ile girilen proje anadolu lisesi yapıldı. Kestel-Mahmutlar’a kazandırdığımız Sultan Alparslan Anadolu Lisesi inanıyorum ki Alanya’nın en başarılı anadolu lisesi olacaktır. Böyle bir okulu kentimize kazandırmaktan gurur duyuyorum. Yine batı bölgemizde Payallar Çok Programlı Anadolu lisesini de tamamlayarak hizmete açmıştık.  Bu dönemimizde de Avsallar’a Yüzüncü Yıl Ortaokulu’nu inşa ederek batı bölgemizdeki öğrencilerimizin hizmetine açtık. 750 öğrenci kapasiteli 24 derslikli bir okulu a’dan z’ye herşeyi ile tamamlayarak dört dörtlük şekilde milli eğitimin hizmetine sunduk. Hayırsever vatandaşlarımızı yönlendirerek Alanyamıza 10 yeni okul yapılmasına vesile olduk” dedi.

BAŞKAN YÜCEL: “ÜLKEMİZİN GELECEĞİ SİZLERSİNİZ”

Başkan Yücel, “Biz sizlerin daha iyi şartlarda daha iyi imkânlarda eğitim almanız için elimizden ne geliyorsa fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Sizden de tek istediğimiz başarı. Sizler de çok çalıştınız, belediyemizin maliyetini karşıladığı ALBAP sınavında dereceler elde ettiniz. Sizleri tebrik ediyorum. Sizleri bin bir emekle yetiştiren ailelerinizi ve öğretmenlerinizi de kutluyorum. Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine çıkmak hedefiyle canla başla çalışan siz gençlere hizmet etmekten son derece mutluyum. Sizler ülkemizin geleceğisiniz. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Sizlere inancım ve güvenim tam. İnşallah daha nice başarılarla göğsümüzü kabartacak, en iyi görevlerde, vatanımıza ve milletimize faydalı bireyler olarak ülkemizin gelişimine değişimine katkı sunacaksınız” dedi.

BAŞKAN YÜCEL: “BAŞARIDAN BAŞARIYA PEDALLAYIN”

“Alanya Belediyesi olarak kent trafiğini rahatlatmak, çevre kirliliğini azaltmak ve doğa ile en uyumlu taşıt olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için sizlerin başarısını bisiklet hediyesi ile ödüllendirmek istedik” diyen Başkan Yücel, “Göreve geldiğim günden bu güne hem şehir içi,  hem de tüm sahil bandında bisiklet yollarını yaygınlaştırmak amacıyla 30 kilometreden fazla bisiklet yolu yaparak hizmete açtık. Alanya’yı nasıl festivaller şehri yaptıysak, Alanya’yı nasıl sporun başkenti yaptıysak, Alanya’yı bisiklet şehri yapacağız. İnşallah sizler de hediyemiz olan bisikleti, bisiklet yollarımızda güvenle sağlıkla kullanırsınız” diye konuştu.

YUSUF YILMAZ: “BELEDİYEMİZİN DESTEKLERİYLE BÜYÜYORUZ”

Üç yıldır başarı çıtasını yukarıya taşıdığımız ilçemizin bugün de yine güzel bir gününe şahitlik ediyoruz. 3 bin bisikletimiz bugün öğrencilerle buluşacak. Belediyemiz bize yıllardır ALBAP sınavlarında destek oluyor, bu yıl da 4 sınav gerçekleştirdik. Bu sınavlarda kenti okullarındaki sınıf kategorilerinde ilk 3’te yer alan öğrencilerimiz bisiklet alacaklar. Biz bu başarıyı tek başına sağlamıyoruz. Başta Kaymakamımız olmak üzere, Alanya Belediyemiz ile işbirliğinde bu başarıyı daha da artıracağız” ifadelerini kullandı.

MÜFTÜOĞLU: “ALANYA BAŞKAN YÜCEL İLE BİR BİSİKLET ŞEHRİ OLDU”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Başkanı Emin Müftüoğlu da, “Bugün çok mutluyum, ben de ilk bisikletimi orta ikinci sınıfta takdirname aldığım zaman dedem hediye etmişti. O günü hala hatırlıyorum. Başkanımıza ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum, bu kadar okul birincisini, başarılı öğrenciyi hiç unutamayacakları bir anıya şahitlik ettirdiler. Belediye Başkanımız da bisiklet yollarıyla kente, ekonomiye büyük katkı sağladı. Bugün belediyemizin destekleriyle bu 3 bin bisikletten birini alan çocuklarımızın olimpiyatlarda da yerini alacağına inanıyorum. Alanya bir bisiklet şehri ve gelecekte de dünyanın en yaşanabilir şehri olacaktır” dedi.

KAYMAKAM ÜRKMEZER: “BAŞKANIMIZIN DESTEKLERİ UNUTULMAYACAK”

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ise, “Alanya’daki başarıyı ölçme ve değerlendirme anlamında Alanya Belediyemiz ile birlikte yaptığımız ALBAP sınavlarındaki en başarılı 3 bin öğrenciye bisiklet hediye ediyoruz. Birçok öğrencimiz hayatlarında ilk kez bisiklet sahibi olacaklar ve asla unutmayacaklar. Bu anlamda Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletlerin dağıtımına geçildi. Okullarında kendi klasmanlarında ilk üçe girenlere ve Fahri Gürses Destek Eğitim Merkezi’nde sınavlara hazırlanarak girdikleri Milli Savunma Üniversitesi sınavlarından ilk 50 bine giren 12 öğrenciye de bisiklet hediye edildi. Akabinde ise tören sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER