ALSİAD’dan iş dünyasına ekonomi uyarısı

Dövizde meydana gelen hızlı artışın ticarette etkisini değerlendiren ALSİAD Başkanı Ali Kamburoğlu ticaretin tedbirli olarak yapılması gerektiğini söyledi.

ALSİAD’dan iş dünyasına ekonomi uyarısı

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra herkesin odak noktası haline gelen döviz kurlarındaki artışın Alanya’da ticareti nasıl etkileyeceği konusunda Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı açıklamalarda bulundu. Kamburoğlu, “İhracatçı ve otelcilerde bir nebze rahatlama yaşatacak” dedi.

‘BANKALAR KREDİ AÇMALI’

Döviz piyasasındaki artış hakkında samimi açıklamalarda bulunan Başkan Kamburoğlu, “ En çok döviz borcu olan firmaları ve şahısları etkileyecek olan bu yükseliş, tedbirli olarak ticaret yapılması gerektiğini gösteriyor. İthal edilen ürünlerde, dolaylı olarak fiyatlar yükselecek ve enflasyonu tetikleyecek. İhracatçı ve otelcilerde bir nebze rahatlama yaşatacak. Önemli olan bankalar tarafından finansa erişimin kolaylaştırılması gerekiyor. Eğer krediler açılmazsa, ekonomi çok olumsuz etkilenir. Yeni kurulan kabinede Sayın Maliye Bakanı ve Merkez Bankası başkanının bu konuda yaklaşımlarını izleyip göreceğiz, şu anda gelecek için yorum yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER