Muhtar Ahmet Top’tan Cumhurbaşkanlığı’na dilekçe

Mahmutlar Mahallesi’nin taleplerine dair Cumhurbaşkanlığı’na dilekçe veren Muhtar Ahmet Top, mahalleye 1 fakülte kurulmasını, Cebel-i Reis Dağı’na teleferik projesinin kazandırılmasını ve mahalleye ilçelik statüsünün verilmesini istedi.

Muhtar Ahmet Top’tan Cumhurbaşkanlığı’na dilekçe

Mahmutlar Muhtarı Ahmet Top, 2000 Köy Yaşam Merkezi’nin açılış törenine katılarak, Mahmutlar Mahallesi’nin taleplerini içeren bir dosyayı Cumhurbaşkanlığı’na sundu. Beştepe Millet ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 2000 Köy Yaşam Merkezi’nin açılış törenine Antalya Valiliği öncülüğünde Alanya’yı temsilen katılan Mahmutlar Mahalle Muhtarı Ahmet Top Mahmutlar Mahallesi’nin sorunlarını ve taleplerini içeren dilekçeyi Cumhurbaşkanlığı’na sundu. Muhtar Top dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:
“Mahmutlar, Alanya’nın mücavir alanının 2 katı. 6 banka şubesi, 75 adet AVM, 11 cami, 10 okul, 1 semt polikliniği, 1 sağlık ocağı, D-400, Atatürk ve Barbaros olmak üzere beşer kilometrelik bulvarlar 7 kilometrelik sahil hattı, 11 katlı rezidansları, başta avokado ve muz bahçelerine sahip bir mahalle. Resmi nüfus 56 bin. Bunun yanında ikametsiz olarak yaşayan yaklaşık 40-50 bin turist ile birlikte nüfusu 100 binlere ulaşan Mahmutlar’ımızın hak ettiği ilçeliğin verilmesini arz ederim. Alanya’mızda 2 üniversitesinin yer almasının yanı sıra Mahmutlar’a da en az 1 adet fakülte kazandırılmasını arz ediyorum. Kuş uçuşu 5 kilometre olan sahilden bin 200 rakımında olan Cebel-i Reis Dağı’na teleferik projesinin kazandırılmasını arz ediyorum. Denize 300 metre konumuyla içerisinde 6 tapınak iki kilise ve amfitiyatro yer alan 33 dönümlük vakıflara bağlı 1. derece sit alanı olan Naula Antik Kenti'nin turizme açılmasını arz ediyorum. Ulaşım sorunlarının çözümüne ilişkin öncelikli olarak Alanya Otobanı’nın acilen tamamlanmasının yanında Antalya Alanya arası hızlı tren, Antalya-Girne ve kıyıya yakın olan belli başlı ilçelerinden (Kaş, Kemer, Side, Alanya, Gazipaşa, Anamur) çeşitli feribot seferlerinin düzenlenmesini arz ediyorum. Mahmutlar’a ve çevre bölgelere ulaşılabilirliğinin daha rahat sağlanabilmesi adına Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nın uçak seferlerinin çeşitlendirip başta İzmir ve Trabzon seferlerinin başlatılmasını arz ediyorum. İçişleri Bakanlığı bağlı olarak çalışan biz muhtarlarda yeşil pasaport hakkının getirmesini arz ediyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER