ALTSO’dan seçim öncesi üyelere önemli uyarı

5 Kasım’daki oda seçimi öncesi açıklama yapan ALTSO Yönetim Kurulu, vergi mükellefi olmayan üyelerin seçme ve seçilebilme listelerinde yer alamayacağını duyurdu. Üyelerden vergi kayıtlarını 9 Eylül’e kadar incelemeleri ve odaya ibraz etmeleri istenildi.

ALTSO’dan seçim öncesi üyelere önemli uyarı

Mevcut başkan Mehmet Şahin’in aday olmayacağı ALTSO seçimlerinde başkanlık için Bilal Gömeç, Eray Erdem, Tunahan Toksöz ve Haydar Yıldız yarışacaklar. 5 Kasım’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek olan oda seçimi öncesi açıklama yapan ALTSO Yönetim Kurulu, üyelerin meslek komitesi ve meclis üyeliğine seçilebilmesi için vergi kayıtlarını kontrol etmelerini ve hatalı kayıtlarını düzeltmelerini istedi. 
“HATALI KAYITLARI DÜZELTMELERİ ZORUNLU”
ALTSO Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Odalar ve Borsalar Kanunu ve Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmelik gereğince ekim/kasın aylarında yapılacak odamız meslek komiteleri ve meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek, meslek komiteleri ve meclis üyeliğine seçilebilmek için yönetmelikte belirtilen diğer hükümler yanında vergi mükellefi olma şartı da aranıyor. Üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek, hatalı kayıtları düzeltmeleri zorunlu. Vergi mükellefi olmayan üyelerimiz hem seçme hem de seçilebilme listelerinde yer alamayacaklarından, seçim aşamasında herhangi bir yanlışlığa sebebiyet verilmemesi ve üyelerimizin mağdur olmaması için odamız kayıtlarındaki vergi dairesi ve vergi numarası bilgileri ile vergi mükellefiyet durumlarını kontrol etmeleri önem arz ediyor. 
“VERGİ HESAP NUMARASI 9 EYLÜL’E KADAR İBRAZ EDİLMELİ” 
Üyelerimizin vergi mükellefiyetlerine ilişkin oda kayıtları 9 Eylül 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar hafta içi her gün 08.30-17.30 saatleri arasında odamızda incelemeye açık olacak. Üyelerimiz vergi durumlarını https://www.altso.org.tr/e-oda/index.asp?I=tr&f=2 linkinden de kontrol edebilecek. Hatalı kayıtların düzeltilmesi için başvuruların vergi dairesinden alınmış vergi mükellefiyetini gösteren bir evrak ile birlikte firma yetkili tarafından yazılı olarak yapılması gerekiyor. Daha önce hiç vergi numarası bildirmemiş üyelerimizin de öngörülen süre içinde, vergi hesap numarasını, 5 Kasım 2022 Cumartesi günü Alanya Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek organ seçimlerinde seçme ve seçilme haklarının kaybolmaması için 9 Eylül 2022 Cuma günü mesai saati bitimine kadar odamıza ibraz etmeleri gerekiyor. Kayıtlarını düzeltmeyen üyeler için oda kayıtlarının doğruluğu kabul edilmiş sayılacak.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER