Vali Yazıcı’dan depremzedeleri ağırlayan Alanya’ya teşekkür

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, afet sürecinde tüm dünyaya örnek davranış gösteren, depremzedelere kapılarını açan Alanya otel işletmecileri adına ALTİD Başkanı Burhan Sili’ye teşekkür etti. Vali Yazıcı, “Sizler ve çalışanlarınız sadece otellerinizi değil kalbinizi ve gönlünüzü açtınız” dedi.

Vali Yazıcı’dan depremzedeleri ağırlayan Alanya’ya teşekkür

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ev sahipliğinde afet sürecinde turistik tesislerinin kapılarını açan işletmecileri onurlandırmak adına yemek daveti düzenlendi. Davete Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, oda, dernek ve kurum temsilcileri ile turistik tesis işletmecileri katıldı.
‘ALANYA’NIN STRATEJİK ÖNEMİNİ DAHA İYİ ANLADIK’
GoldCity Otel’de yapılan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, “Dünyanın önde gelen turizm şehirlerinden olan Alanya’mızın stratejik önemini afet sürecinde çok daha iyi anladık. Şehrimizdeki konaklama tesislerimizle ve yardımsever halkımızla afet sürecindeki en büyük operasyonu gerçekleştirdik. Depremde  hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu toplantıya davet ettiğimiz ve zor dönemde hiçbir çıkar gözetmeksizin elini taşın altına koyan tüm turistik tesis temsilcilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
‘SADECE OTELLERİNİZİ DEĞİL KALBİNİZİ AÇTINIZ’
Deprem felaketinde Alanya’nın süreci çok iyi yönettiğini söyleyen Antalya Valisi Ersin Yazıcı da, “Sizler ve çalışanlarınız sadece otellerinizi değil kalbinizi ve gönlünüzü açtınız. Devletim ve milletim adına canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu bir berekettir. Misafir bereketiyle gelir. Özellikle Alanya büyük bir yük alarak süreci tamamladı. Alanya’nın turizm sezonunun da bolluk ve bereket içinde geçeceğine inanıyorum” dedi.
‘578 BİN GECELEME YAPILDI’
Depremin hemen ardından en hızlı reaksiyon veren bölgenin Alanya olduğuna dikkat çeken Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ise, “Tüm kurum ve bölge halkımız elini taşın altına koydu. Otellerimiz kapılarını açtı. Açamayacak olanlar maddi ve manevi katkı sağladı. Deprem mağdurlarımız otellerimizde 578 bin 400 geceleme yaptı. Bir gönüllü ordusuyla şehrimiz her noktada elinden gelen çabayı gösterdi. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
‘İNSANLIĞA KAPILARIMIZI AÇIYORUZ’
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de şunları söyledi: Pandemi, savaş ve doğal afet süreçlerinde bizi biz yapan değerlerle vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm insanlığa kapılarını açan gecesini gündüzüne katan bir şehre sahibiz. Bu süreçlerde yanımızda olan tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyorum. Halkımıza ve otel işletmecilerine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER