Alanya TSKGV şubesi açıldı

Alanya Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfın açılışı Emekli Tümgeneral TSKGV Genel Müdürü Sadık Piyade ve E.Piyade Albay TSKGV izmir Bölge Müdürü Gültekin Aşer’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Alanya TSKGV şubesi açıldı

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Alanya şubesinin açılış törenine Sadık Piyade, Emekli Tümgeneral TSKGV Genel Müdürü, Gültekin Aşer E.Piyade Albay TSKGV İzmir Bölge Müdürü, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya TSKGV Başkanı Refik Özdemir katıldı. Törende katılımcılar hep birlikte kurdeleyi keserek şubenin açılışını gerçekleştirdi. 

EMEKLİ TÜMGENERAL MİLLİ MUHARİP UÇAĞINI ANLATTI

Emekli Tümgeneral TSKGV Genel Müdürü Sadık Piyade dünyada ses getiren Milli Muharip uçağını açılışa gelen konuklara anlattı.Piyade, “Göz bebeğimiz olan Türk Silahlı Kuvvetlerine ne yapsak azdır. İhtiyacının yurt içi imkan ve kabiliyetlerle karşılanması amaçlanmaktadır.2023 yılında hangarlardan çıkmıştır. ilk uçuşunu 2025'de yapması hedeflenmiştir. Çift motorlu uçak radara gözükmeyecektir” dedi, Emekli Tümgeneral Piyade TSKGV tarafından yapılan atak helikopteri ve Kaan uçağı ile ilgili bilgiler sundu.    

BAĞIŞÇILARA MADALYA VE PLAKETLERİ VERİLDİ 

TSKGV Alanya şubesinin açılışı sonrası Alanya Ticaret Odası Konferans salonunda bağış yapan 19 yardım sevenlere plaket ve madalyaları verildi. Buradaki görene de Emekli Tümgeneral TSKGV Genel Müdürü Sadık Piyade, E.Piyade Albay TSKGV İzmir Bölge Müdürü, A.Gültekin Aşer, Alanya TSKGV şube Başkanı Refik Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Alanya Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan, Alanya MHP İlçe Başkanı Mustafa Sümbül, Alanya CHP İlçe Başkanı Çoşkun Karadağ, Antalya ANAP İl Başkanı Murat Kurt, yardım severler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖZDEMİR BU KUTSAL GÖREVDİR

TSKGV Alanya Başkanı Refik Özdemir yaptığı konuşmasında “Ben bu görevi severek yapıyorum.  Türk Silahlı Kuvvetlerinin her zaman emrindeyim  bu kutsal görevdir. Alanya'da bağış yapan tüm büyüklerime ve kardeşlerime teşekkür ederken yönetim kurulu arkadaşlarımınıda özveri çalışmalarından dolayı minnettarım diye konuştu. 

ÇANAKKALE SUNUMUNDA KONUKLAR HÜZÜNLENDİ.

TSKGV Alanya'da bağışçıların madalya ve plaket töreni öncesi konuşma yapan Emekli Tümgeneral TSKGV Genel Müdürü Sadık Piyade Kurtuluş savaşıyla ilgili siyah beyaz kısa film izlemelerini istedi.Kurtuluş savaşında askerleri konuk etmek için yaşlı bir teyzenin yaptığı 25 kuruşluk bağışı yapması ve askerleri konuk etmesi savaşa giden mehmetçiğe aş vermesi salondaki konukları duygulandırdı.

PİYADE BİZ SALDIRGAN MİLLET DEĞİLİZ

Alanya TSKGV şubesinin Alanya Ticaret Odası Konferans salonunda Türk Silahlı Kuvvetlerine üretilen hava savunma araçlarını tanıtımında konuşan Emekli Tümgeneral Sadık Piyade yaptığı konuşmasında “Bizi saldırgan bir millet sanmasınlar. Biz bu ürünleri bize yan bakanlara gerekli cevabı vermek için üretiyoruz. Biz bağışçılarımıza minnettarız onlar bizim gözbebeğimiz. Yüce Türk Milletimiz Türk ordusuna ve Askerine daima her zaman sahip çıkıyor ve çıkacaktır”dediKonuşmanın ardından bağışçılara ve yardımseverlere madalya, plaketleri takdim edildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
1
1 - 3 ay Önce

1

SIRADAKİ HABER