Kahya, Putin'in katıldığı toplantıya özel olarak davet edildi

Seçimden önce CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından danışman olarak atanan Alanyalı İş İnsanı Mustafa Kemal Kahya basın açıklaması yaptı.

Kahya, Putin'in katıldığı toplantıya özel olarak davet edildi

Kahya açıklamasında şunları kaydetti. 
CHP Genel Merkezi’nden alınan karar doğrultusunda, Genel Başkan’ımız Sn.Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 4 Haziran 2023 tarihi öncesi Danışman ve Başdanışman olarak atanan TÜM KİŞİLERİN görevlerinin sonlandırıldığına dair açıklama Sn.Barış Bozkurt tarafından duyurulmuştur. Kamuoyunun da malumu olduğu üzere 14-28 Mayıs seçimlerinden sonra sırasıyla;  TBMM Grup Başkanlığı, Başkanvekilliği, İdari Amirliği ve Katip Üyeler belirlenmiş,TBMM Grubundaki görevlendirmeler sebebiyle CHP PM (Parti Meclisi) ‘den ayrılmak durumunda kalan 3 PM üyemiz yerine yeni isimler görevlendirilmiş, PM tarafından, Kurultay takviminin düzenlenmesine ilişkin, yeni oluşacak MYK (Merkez Yönetim Kurulu) ‘ya tam yetki verilmiş, CHP MYK‘nın istifa etmiş olan üyelerinin yerine yeni MYK üyeleri görevlendirilmiş, İl ve İlçe Kongrelerinin seçim takvimleri belirlenmiş ve örgütlerle paylaşılmış, Olağan Kurultay’ın ise İl Kongrelerinin seçimlerinin bitiminin ardından PM’nin belirleyeceği tarihte yapılacağı bildirilmiştir. Tüm bu gelişmeleri bütünüyle değerlendirdiğimizde Danışmanlar’a ilişkin olarak verilen kararı olağan karşılıyor ve Partimiz içerisindeki değişim ve dönüşüm kararlarında Sn.Genel Başkan’ımızın yanında olduğumuzu ve bundan sonra da yanında olacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunuyorum. Ayrıca yerel basında yer alan bazı haberlere ilişkin olarak; görevimizin sonlandırılmasının münferit bir hadise olduğuna dair algı oluşturan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, alınan kararın 4 Haziran 2023 tarihinden önce görevlendirilen TÜM KİŞİLERE ilişkin olduğunu, bu durumdan bağımsız olarak, Partimize ve Sn. Genel Başkan’ımıza, gerek yerel yönetimler, gerekse de merkezi politikaların hazırlanmasına ilişkin olarak, yetkinlik alanlarımızın tümünü kullanarak hizmet etmeye devam edeceğimizi, kamuoyunun bilgilerine saygılarımla arz ederim" 

Öte yandan Kahya, Rusya Devlet Başkanı Putin'in katıldığı toplantıya özel olarak davet edildi. Kahya toplantı ile ilgili olarak şunları söyledi. 1997'den beri St. Petersburg'da düzenlenen ve her yıl 120'den fazla farklı ülkeden 10.000'den fazla kişinin katıldığı St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’na (SPIEF2023) katıldık. Turizm dahil birçok endüstride Ülkemiz ile stratejik bağları olan Rusya’nın , ABD ve AB yaptırımlarından ne yönde/ne ölçüde etkilendiği ve Rusya’daki gelişmeleri gözlemleyebilmek açısından önemli bir fırsat.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER