Karadağ başhekim üzerinden iktidarı eleştirdi!

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alanya EAH’a başhekim atandığına dair açıklama yapan AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’a tepki gösterdi. Karadağ, “Bu bir vahamet. Başhekim atamasını yapacak olan Sağlık Bakanlığı. Bir siyasi partinin il veya ilçe başkanı değil” dedi.

Karadağ başhekim üzerinden iktidarı eleştirdi!

Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Karadağ, önceki gün Yeniköy Barajı inşaatında yaptıkları incelemelere ilişkin açıklamalarda bulundu. 2015’te temeli atılan baraj inşaatının öngörülen tarih olan 2022’de bitirilmediğini söyleyen Karadağ, hükümeti eleştirdi. Karadağ, “Yeniköy Barajı bir sulama barajı. Özellikle yaz ayları içerisinde Alanya’mızda en çok suya ihtiyaç duyuluyor. Burası batı mahallelerimize sulama suyu sağlayacak olan bir baraj. Aradan 7 yıl geçmesine rağmen baraja 10-12 metre civarında gövde yapılmış. Bu gövdenin 65 metre olması gerekiyor. Ardından su toplamaya geçilecek. Bu duruma göre belki 3 yedi yıl daha beklenmesi gerekir ki bu baraj bu hızla devam etsin. Hiçbir şantiyede bir görevli yok. Hiçbir çalışma yok. Alanya’nın en önemli geçim kaynağı turizmin yanında tarım. Hükümet Alanya’ya ters bakıyor. Yatırımları düzgün değil. Yeniköy Barajı da bunun bir ispatı. Olması gereken 65 metreküplük yükseklikteki bir gövdenin şu an 15 metresi yapıldı. Hiçbir çalışma yok. Yazık. Tarımda özellikle son günlere doğru artan muz ve avokado müthiş suya ihtiyaç duyuyor. Tarımsal su içme suyundan karşılandığı zaman çeşmeler akmıyor. Ardından vatandaş haklı olarak isyan ediyor. Hükümetin bir an önce Toroslar’ın eteğinde bol su bulunan Alanya’da tarımsal sulamayı mutlaka çözmesi gerekiyor. Yeniköy Barajı iyi bir başlangıç oldu ama 7 yıl yapılan hiçbir şey yok. Bir an önce hükümetin çiftçimize ve köylümüze hizmet olarak Yeniköy Barajı’nın bitmesi şart” dedi.
“ATAMAYI AK PARTİ İL BAŞKANININ AÇIKLAMASI VAHAMET” 
Son günlerde Covid-19 vakalarının yeniden çoğaldığını vurgulayan Karadağ, tek başına Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin (EAH) korona virüse yakalanan hastalara cevap verme imkanının olmadığını söyledi. Karadağ, “Alanya’nın doğusu ve batısında tam teşekküllü bir devlet hastanesinin yapılması şart demiştik. Payallar’a yapılacak devlet hastanesinin şantiyesi bomboş. Hiçbir çalışma olmadan bekliyor. Mahmutlar’da Hazine’ye ait bir yerin büyütülerek devlet hastanesine dönüştürülmesi şart. Ne yazık ki sağlıkta da hükümet Alanya’ya şaşı bakıyor. Alanya EAH’ta bu zamana kadar 4-5 başhekim değişti. Her gün bir başhekim veya vekil değişiyor. Bu bir vahamet. Yeni bir başhekim atandığı söyleniyor. Başhekim atamasının açıklamasını da AK Parti İl Başkanı (İbrahim Ethem Taş) yapıyor. Bu bir vahamet. Siyasi partiler siyaset yapacak ama devlet işlerine birebir karışması doğru değil. Başhekim atamasını yapacak olan kurum Sağlık Bakanlığı’dır. Herhangi bir siyasi partinin il veya ilçe başkanı değil” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER