Karadağ: Cumhuriyete karşı dil uzatanların karşısında olacağız

Yiğit ve cumhuriyetçi olmayan birtakım kişilerin kendi düşüncelerini anlatırken kötülüklerini söylediğini ifade eden CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Atatürkçüler olarak cumhuriyete karşı dil uzatan herkesin karşısında olacağız. Atatürk’ün ve cumhuriyetin arkasında olacağız” dedi.

Karadağ: Cumhuriyete karşı dil uzatanların karşısında olacağız

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ cumhuriyete karşı dil uzatan herkesin karşısında olacaklarını söyledi. Yönetim kurulu toplantısının ardından gündem dair açıklamalarda bulunan Karadağ, 29 Ekim’de Cumhuriyet Ormanı Projesi’ne katılacaklarını söyledi. Karadağ, “İlçe teşkilatımızın Cumhuriyet Ormanı Projesi var. Sapadere sınırları içerisinde 5 sene önce yanan orman arazisi içerisinde zarar gören alanı tekrar yeşillendirmek için giriştiğimiz projenin dördüncüsünü gerçekleştireceğiz. Tüm Alanya halkına duyuruyorum. 29 Ekim saat 11.00’de Cumhuriyet Ormanı etkinliklerine Alanya ve Mahmutlar’dan otobüs kaldıracağız” dedi. 
“KUSUR SÖYLEMELER BİRÇOK KEZ OLDU”
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın “Cumhuriyet dilimizi yok etmiştir” sözlerine de değinen Karadağ, “Bu açıklamanın Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle olması bizleri bir derece daha üzdü. Bunu çok talihsiz açıklama olarak görüyorum. Kusur söylemeler 20 yıllık AK Parti iktidarında birçok kez oldu. Bunların başında Atatürk’e dil uzatan şu an hayatta olmayan bir kişi, ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyerek cumhuriyeti kötülemeye kalktı. AK Parti’nin birçok yetkilisi bu zatı ziyaret ederek oradan birtakım icazetler aldı. Daha önce bir kaymakam Atatürk ve cumhuriyet düşmanı İskilipli Atıf Hoca’nın mezarını ziyaret ederek sanki onun izinden giderek cumhuriyete karşı bir eylem gerçekleştirdi. Yiğit, cumhuriyetçi olmayan birtakım kişiler kendi düşüncelerini anlatırken, ne yazık ki kötülüklerini söylüyor. Cumhuriyet bizim en büyük değerimiz. CHP ve tüm Atatürkçüler olarak cumhuriyete karşı dil uzatan herkesin karşısında olacağız. Atatürk’ün ve cumhuriyetin arkasında olacağız” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER