Alanya’da meclisin ardından Millet İttifakı’ndan istifa kararı

Alanya Belediye Meclisi’nde belediyeye ait Alaiye Su İçecek LTD. ŞTİ’de muhalefet grubundan da temsilcisi bulunması önerileri sonuçsuz kalan Millet İttifakı ortakları CHP’li Demirci ve İYİ Partili Özaltın, ALKENT Kentsel Dönüşüm AŞ’deki yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiklerini açıkladılar.

Alanya’da meclisin ardından Millet İttifakı’ndan istifa kararı

Alanya Belediyesi’nin 2022 yılının ilk meclis toplantısında gündeme gelen Alaiye Su İçecek LTD. ŞTİ. sermaye artırımına ilişkin görüşmeler sırasında önerileri sonuçsuz kalan Millet İttifakı üyelerinden istifa açıklaması geldi. CHP Alanya İlçe Teşkilatı’nda CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan ile Alanya Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Erkan Demirci ve İYİ Partili üyesi Didem Dim Özaltın bir araya gelerek meclis toplantısı sonrası aldıkları karar üzerine açıklamalarda bulundular. 
MUHALEFETTEN YETKİLİ ÖNERMİŞLERDİ
Mecliste CHP’li üye Erkan Demirci, sermayesi 10 milyon TL’den 17 milyon TL’ye yükseltilen söz konusu firmada belediye adına tek bir yetkili yerine müdürler kurulu oluşturulmasını, ALKENT’te olduğu gibi muhalefet grubundan da temsilcilerin alınması önerisinde bulunmuş, MHP’li üye Mustafa Toksöz ise CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin firmalarında muhalefetten kimsenin olmadığını hatırlatmıştı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de önerinin değerlendirileceğini belirtmişti. 
 

İSTİFANIN GEREKÇESİNİ AÇIKLADILAR
Mecliste yaşanan bu gelişmelerin ardından bugün CHP İlçe Teşkilatı’nda bir basın açıklaması yapan CHP’li Demirci ve İYİ Partili Özaltın, Alaiye Su AŞ’nin içinde olmayacaklarsa ALKENT AŞ’nin içinde de olmalarının bir anlamı olmadığını düşünüp ALKENT AŞ yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiklerini duyurdular. 

İŞTE İSTİFA DİLEKÇESİ:
Alanya Kentsel Dönüşüm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi (ALKENT AŞ) Yönetim Kurulu’na Alanya Belediyesi’nin Millet İttifakı üyeleri CHP’li Erkan Demirci ve İYİ Partili Didem Dim Özaltın imzasıyla gönderilen istifa dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: 
4 Ocak 2022 tarihli Alanya Belediyesi Meclisi’nin 1 No’lu gündem maddesinde Alanya Belediyesi’ne ait Alaiye Su İçecek LTD ŞTİ. sermaye artırımına ilişkin yapılan görüşmelerde edindiğimiz izlenim kapsamında benzer sıkıntıların yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmakta olduğumuz ALKENT Kentsel Dönüşüm AŞ’de de yaşanmaması açısından değerlendirme yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. 
Tarafımıza yapılan değerlendirme sonucunda yönetimsel sıkıntıların yaşanmaması ve herkesin kendi ekibiyle çalışması ilkesine duyduğumuz saygı nedeniyle sürdürmekte olduğumuz ALKENT AŞ Yönetim Kurulu üyeliği görevimizden istifa ediyoruz. 
Gereğini bilginize arz ederiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER