Başkan Karadağ, hükümete yüklendi!

Temel gıda maddelerindeki artışların vatandaşları çok zor durumda bıraktığını vurgulayan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Döviz, kur artışları bunun üzerine tekrar tuz biber olacak gibi görünüyor. Hükümetin bir an önce bu işleri bitirmesi değil, bırakıp gitmesi çok daha hayırlı olacak” dedi.

Başkan Karadağ, hükümete yüklendi!

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, temel gıda maddelerindeki müthiş artışların halkın belini artık bükme değil, kırma noktasına geldiğini söyledi. Haftalık İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı öncesi gündeme dair açıklamalarda bulunan Karadağ, hayat pahalılığına değindi. Karadağ, “Özellikle temel gıda maddelerinde ekmekten çaya, sudan her türlü gıda maddesine gelen zamlar dar gelirli, asgari ücretle geçinen halkın artık belini bükme değil, kırma noktasına geldi. Özellikle son günlerde yeniden döviz, kur artışları bunun üzerine tekrar tuz biber olacak gibi görünüyor. Hükümetin bir an önce bu işleri bitirmesi değil, bırakıp gitmesi tüm halkımız için çok daha hayırlı olacak görüşündeyim” dedi.

“HASTANEYE GİDENLER SIRA ALAMIYOR”

Hayat pahalılığından dolayı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan doktorlar ve sağlık ekibinin kalacak yer bulamadığı için Alanya’yı terk ettiğini vurgulayan Karadağ, “Alanya dışındaki doktorlar da buraya gelmekten imtina ediyor. Çünkü hayat pahalılığı, kira, geçim Alanya’da çok zor oldu. Alanya’da sağlık hizmetlerinin güçlü şekilde hizmet verilmesini isteriz ama hastaneye giden hastalar ya sıra alamıyor ya röntgen filmi çektiremiyor ya da birtakım ya da tayinlerden dolayı doktor bulamıyor. Randevu alınamaması, doktorların hizmet vermede vatandaşa yetişememesi, tıbbi cihazların eksikliği nedeniyle Alanya’da yaşayan vatandaşlar hastalık konusunda çözüm bulamama noktasına geldi. Bunu yıllarca söyledik. Alanya’da bir onkoloji hastanesi mutlaka olmalı. Burada yaşayan bir kanser hastasının Antalya’ya gidip gelmesi, tedavi olması ve şifa bulmaya çalışması maddi yük ve zaman kaybına yol açıyor. Alanya’daki bu eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerekiyor. Halk bu konuda dayanamaz hale geldi” diye konuştu.

ŞENLİK VE KAHVALTIYA HALKI DAVET ETTİ

Önümüzdeki hafta CHP olarak 2 organizasyon düzenleyeceklerini söyleyen Karadağ, halka davette bulundu. Karadağ, “29 Mayıs Pazar günü 10.00-17.00 saatleri arasında Mahmutlar’da bahar şenliği düzenleyeceğiz. Aynı zamanda 4 Haziran Cumartesi günü ise yaza merhaba dayanışma kahvaltımız olacak. Dimçayı üzerinde düzenleyeceğimiz kahvaltı organizasyonuna tüm halkımızı davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER