Başkan Yücel’den kent disiplini eleştirisine cevap

Belediye meclisinde ulaşım ve kent disiplini konularında eleştirilere cevap veren Başkan Yücel, “Ulaşımı rahatlatacak çalışmalar yapmaya çalıştık ancak gerekli desteği göremedik. Bize disiplinsizlikten bahsedenler şehrin disiplinine ne kattıklarına bir baksınlar” diye konuştu.

Başkan Yücel’den kent disiplini eleştirisine cevap

Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ulaşım ve kent disiplini konularında meclis üyelerinin eleştirilerine yanıt verdi. Alanya Belediye Başkanlığı görevine ilk geldiği 2014 yılında Belediye Meclisi’nde aldığı ilk kararın Mypet’lerin oybirliği ile kaldırılması yönünde olduğunu söyleyen Başkan Yücel, “Binbinleri biz kaldırdık, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla geri geldi. Şu anda park edecek istasyonları dahil her şeyleri belli. Ancak bizim vatandaşlarımızın da bilinçlenmesi gerekiyor. Duraklara, engelli park alanlarına bırakıyorlar. Zabıta geziyor, dolaşıyor bunlarla ilgileniyor. Alanya’da bin 800 tane bu araçlardan var. Hızları 20’den 12’ye düşürüldü ama ben hala yönetici olarak tekrar tekrar söylüyorum, Alanya’da bu araçları istemiyorum” dedi. 
“SORUNU BİZDE ARAMAMAK GEREKİYOR”

Alanya’da ulaşımı rahatlatacak çalışmalar yapmaya çalıştıklarını ancak gerekli desteği göremediklerini söyleyen Başkan Yücel, “Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanına bizzat giderek ulaşım konusundaki taleplerimi ilettim. Kocaman ilçeye ulaşımla ilgili 3 tane zabıta verilirse sıkıntıyı Alanya Belediyesi’nde aramamak gerekiyor. Halk otobüsü camını poşetle kapatıyorsa, tamponu yerde, modelsiz eski arabalarla hizmet veriyorsa yolculardan memnuniyet beklenemez. Şoförlerin davranışlarından, araçları kullanışlarından, vatandaşları almamalarından tutun bir sürü sorun var. Aynı düşüncelerim taksiler için de geçerli. Ben Kestel Belediyesi’nde iken şoförün sakalına bıyığına kadar düzen sağlıyorduk. Müşteri memnuniyetine öncelik veriyorduk. Ulaşım Master Planı’na 1 buçuk yıldır üniversitelerle çalışıyoruz. Bu Büyükşehir’in işi ama onu da biz yapıyoruz. Kendi cebimizden ödüyoruz. Olsun. Onu da yakında sizin karşınıza sunarız. Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz onu konuşuruz” dedi.

“DİSİPLİNSİZLİKTEN BAHSEDENLER KENDİ PARTİLERİNİN BELEDİYELERİNE BAKSIN”

“Sahiller için hangi turizm bölgesine giderseniz gidin sahillerin nasıl kimler tarafından paylaşıldığını, parsellendiğini anlatırım” diyen Başkan Yücel, “Ama Alanya’da böyle bir durum yok. Sizlerin destekleri ve kararlılığıyla bütün sahilleri tek tipe çevirdik, düzene sokuyoruz. Alanya’da hangi sahilde seyyar satıcı gördünüz? Sahiller Alanya Belediyesi’ne geçmeden önce yılda 2 cinayet oluyordu. Ama bunlara rağmen ‘Disiplinsizlik var’ denirse ben de konuşmaya başlarım. Bize disiplinsizlikten bahsedenler şehrin disiplinine ne kattıklarına bir baksınlar. Yetkisi olsa da olmasa da Alanya Belediyesi sorumlu tutuluyor” ifadelerini kullandı.

“KİMSE KİŞİSEL HIRSLA BİZE SALDIRMAYA KALKMASIN”

“Bana akıl veren arkadaşlar önce kendi yönetimlerindeki belediyelere baksınlar, sonra bizi eleştirsinler” diyen Başkan Yücel, “Allah’a şükür ben herkesle tüm kurumlarla çalışmaktan keyif alıyorum. Eleştirileri öneri alarak dikkate alıyor, hizmet ediyorum. Ama ben bazı söylemleri gerçekten meyve veren ağacı taşlamak olarak görüyorum. Kendi hırsları uğruna kimse bizi suçlamasın. Biz de bağırmasını, ses çıkarmasını, kendimizi savunmasını biliriz” diye konuştu.

“HİÇBİR MESAİ ARKADAŞIMIN EMEĞİNİ HİÇ ETTİRMEM”

Alanya Belediyesi olarak hayata geçirdikleri her projeye otopark yaptıklarını söyleyen Başkan Yücel, “Biz göreve geldikten sonra 300 araçlık katlı otoparkı hayata geçirdik. Cuma Pazarı’nda 300 araçlık otopark yaptık, belediye binamızın altına 150 araçlık otopark yaptık, Mahmutlar Kültür Merkezi’nde 140 araçlık, Demirtaş Kültür Merkezi’nde 90 araçlık, Konaklı Kültür Merkezi’nde 150 araçlık, Oba Kapalı Spor Salonu’nda 90 araçlık kısaca tüm hayata geçirdiğimiz projelerde otoparka yer verdik. Bize kimse ‘Başkanım şunu yapmadınız’ diyemez. Demek ki biz kendi hizmetlerimizi satamıyoruz. Geldiğimiz günden bu yana bin 500 araçlık otopark alanı yaptık. Göz göre göre bu kadar emek hiç edilemez. Bu kadar emeği sahipsiz bırakmam” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN GÜVENLİ KENTİYİZ”

“Elbette hatalarımız vardır biz bunu minimum tutmaya çalışıyoruz” diyen Yücel, “Gecenin 02.00’sinde 03.00’ünde bacılarımız, kızlarımız evine güvenle gidiyor. Bizim yaptığımız işler Alanya’nın huzur ve güvenliği içindir. Çok uzağa gitmeyin, yakınlarda antik kentlerin içerisinden geçtiğiniz bir şehir var, orayı gezin antik kente kadar kaç çiçekçi, kaç dilenci önünüzü kesecek? Zabıtadaki çocuklarımız canla başla çalışıyor, haklarını yedirtmem. Demek ki bizim bu konudaki hassasiyetimiz birilerine batıyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından gündem maddelerinin değerlendirilmesiyle meclis oturumu sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER