Büyükşehir'den Alanya’da karmaşayı bitiren karar

Daha önce onaylanmasına rağmen mahkeme kararıyla iptal edilen ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığınca tekrar hazırlanan Alanya’nın 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin bugün gerçekleşen oturumunda onaylandı.

Büyükşehir'den Alanya’da karmaşayı bitiren karar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 12.01.2018 tarih ve 85 sayılı kararı ile onaylanan ve 13.04.2018 tarih ve 434 sayılı kararı ile kesinleşen Alanya’nın 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı’nın mahkeme kararı ile iptal edilmesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından tekrar hazırlanan Nazım İmar Planı, bugün gerçekleştirilen Büyükşehir Meclisi’nde 13. numaralı gündem maddesi ile onaylandı. Alanya’nın bütününü kapsayan bu plan onayı ile, kırsal ve kentsel yerleşmelerin üst ölçekli imar planı eksikliği giderildi.

“ÜST ÖLÇEKLİ İMAR PLANI YETERSİZLİĞİ GİDERİLDİ”

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu onaylanan kararla alakalı yaptığı açıklamada; “Şehrin gelişme eğilimleri, yapılaşma yoğunluklarına yön vermeyi amaçlayan 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı ile imar ve bayındırlık hizmetlerinde aksama olan; üst ölçekli imar planı yetersizliği giderilmiştir.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER