CHP’li Nazmi Zavlak’tan çarpıcı öneri

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 şiddetindeki deprem ile Elbistan’da meydana gelen 7.6 şiddetindeki depremde son verilere göre yaklaşık 36.000 vatandaşımız hayatını kaybederken, 80 binin üzerinde vatandaşımız ise yaralandı.

CHP’li Nazmi Zavlak’tan çarpıcı öneri

Depremden sağ kurtulan ya da enkazdan çıkartılan vatandaşların farklı şehirlere tahliyesi ise tüm hızıyla devam ediyor. Deprem felaketinin hemen ardından yaklaşık 50 bin depremzede vatandaşımız Alanya’ya geldi Alanya’da Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi ortaklığında eski Tosmur Belediyesi binasında kurulan Afet Yönetim Merkezi tarafından belirlenen gönüllü otellere gönderilen depremzedelere bugün Kahramanmaraş’tan gelen 10.000 depremzede vatandaşımız daha eklendi.

Öte yandan depremzedelerin 30 Mart’a kadar Alanya’daki otellerde kalacakları ve ardından turizm sezonunun başlamasıyla farklı şehirlere gönderilecekleri iddia ediliyor. Depremzede vatandaşların misafir edildikleri otellerin veya konutların elektrik giderlerinin kim ya da hangi kurum tarafından karşılanacağı ise yeni bir tartışma yarattı. Şimdilik otelcilerin veya konut sahiplerinin kendi bütçelerinden karşıladığı elektrik faturası konusunda bölgeye elektrik veren CK firmasının herhangi bir indirim yapıp yapmayacağı ya da borcu silip silmeyeceği ise merak konusu. Yaşanan bu kaosun ardından bir açıklama yapan Alanya Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi, İç Mimar Nazmi Zavlak, çarpıcı bir öneride bulundu. Deprem bölgesinden gelen vatandaşların misafir edildikleri otel ya da konutlarda elektrik faturalarının silinmesi ya da indirimi konusunda hiçbir girişimde bulunulmadığını hatırlatan Nazmi Zavlak, “Her ay CK tarafından Alanya Belediye Meclisi’ne yeni bir trafo yeri konusunda talep geliyor. Eğer depremzedelerin konakladıkları oteller veya konutların elektrik giderleri için CK sessiz kalmaya devam ederse, ben kendi adıma meclise gelen hiçbir trafo yeri talebi dosyasına destek olmayacağım, aksine kabul edilmemesi için tüm imkanlarımı seferber edeceğim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER