Meclisteki karara destek veren Bağışlar’dan eleştirilere sert tepki

Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Karayolları Müdürlüğü şantiyesinin Mahmutlar’a taşınması ve o bölgeye Millet Bahçesi yapılması ile ilgili karara destek veren Belediye Meclis Üyesi Bağışlar, mecliste bilgi kirliliğini giderici açıklama yaptı. Sosyal medyadaki ‘ihanet’ eleştirisine de değinen Bağışlar, yine sosyal medya üzerinden eleştirilere sert sözlerle tepki gösterdi: İktidarın ilçe ve mahalle temsilcilerine tek laf etmeyen müptezel bizi hain ilan etmiş. Hadi oradan!

Meclisteki karara destek veren Bağışlar’dan eleştirilere sert tepki

Alanya Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda oy çokluğu ile kabul edilen  Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Karayolları Müdürlüğü şantiyesinin Mahmutlar’a taşınması ve o bölgeye Millet Bahçesi yapılması ile ilgili karar meclis üyeleri tarafından uzun süre tartışıldı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de Alanya halkının o bölgede bir park isteyeceğini belirterek, “Ben herkesin şahsi ve grupların görüşlerine saygı duyuyor, teşekkür ediyorum. Biz her zaman bire yeri yaparken bir tarafı yıkmak gibi bir düşüncemiz olamaz. Biz her zaman sosyal mutabakattan yanayız. Karayolları bölgesinin olduğu şantiyeyi Millet Bahçesi’ne yani parka çevirelim ve Karayollarını 15 kilometre yukarıya alalım mı, yoksa aynı kalsın mı? diye bir yoklama yapalım. Alanya’da herkes oraya park yapılmasını ister.” dedi.

BAĞIŞLAR, KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ

Alanya Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi ve Mahmutlarspor Başkanı Yılmaz Bağışlar da mecliste konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda bir bilgi kirliliği olduğunu vurgulayan Bağışlar, şunları söyledi:

“Öncelikle neyi oyladığımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 5-6 yıldır Karayolları müteahhidi tarafından kullanılan, Hazine Bakanlığı'na tapulu bir araziden bahsediyoruz. Hemen yanında da Alanya Belediyesi'nin Mahmutlar Şantiyesi olarak kullandığı fakat tapusu yine Hazine Bakanlığı'na tahsisli iki alanın 1/5000'lik planının 2 ay önce Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden onaylanmış gelen bir planın biz de 1/1000'lik kısmını oyluyoruz. Yani kamuoyunda Alanya Belediye Meclisi'nin burasının tahsisiyle alakalı herhangi bir yetki görevi yok. Bunu değişik mecralarda paylaşan insanların bilmesini istiyorum. Bu arazi Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait Alanya merkezdeki arazisinin Mahmutlar'daki Hazine Bakanlığı'na ait arazi ile takası söz konusu. Yani bizim burada bu konuyla alakalı aldığımız bir karar yok.

Ekim ayında bu karar Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde 1/ 5000'liği onaylandı. 2 parsel arasında geçen yolun iptaliyle alakalı bir şeyi oylayacağız.

Mahmutlar, hem nüfus yoğunluğu olarak hem de konut yoğunluğu olarak ciddi bir aşama kat etti. Dolayısıyla Mahmutlar insanı gerçekten sosyal, sportif, rekreasyon, piknik alanı gibi nefes alınacak alanlar arıyor. Bu hızlı tahsisi gerçekleştirenler bellidir. Bunu tutup da belediye meclisine yüklemenin bir anlamı yok. Bu tahsisi yapanlar şu anki merkezi yönetimdeki insanlardır.  

Hazine Bakanlığı tarafından yapılan tahsis işlemleri hassasiyetini, Mahmutlar’da bulunan diğer hazine arazilerinin, üniversite kampüsü veya öğrenci yurdu ile sosyal konut ihtiyacı olan vatandaşlara proje üretmek üzere tahsisi için de bekliyoruz.

Karayollarının orada bir şantiyesi olmayacak. Mevcut oradaki yerleşke karayollarının müteahhidine aittir. O zaten bir süre sonra oradan taşınacak. Söz konusu alan lokasyon olarak uygundur. Fakat Mahmutlar’ın ilerisi için diğer hazine arazilerinin daha doğru değerlendirilmesini de iktidar temsilcilerinden rica ediyoruz.”  

Mecliste plan değişikliği İYİ Partili Hasan Basar ve CHP’li Nazmi Zavlak’ın ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

SOSYAL MEDYADAN ATIŞMA

Karara sosyal medyadaki bir gönderisi ile tepki gösteren MAHKOD Başkanı Mesut İlhan, “Mahmutlar’a ihanet” olarak yorumladı.

Bağışlar ise bu paylaşımın ardından kendi sosyal medya hesabından mecliste yapmış olduğu konuşmanın videosunu yayınlayarak “Bugüne kadar memlekete çakılı çiviniz yok, siz memleketçiyseniz ben değilim! İktidarın ilçe ve mahalle temsilcilerine tek laf etmeyen müptezel bizi hain ilan etmiş. Hadi oradan! Kanun bilmez, yol yordam bilmezler. Bugüne kadar kimsenin baskı ve şantajı ile karar vermedim. Neticesi ne olursa olsun bugünden sonra da vermem”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER