Alanya'da öğrencilere turizmci desteği

Fahiş kiralar ve KYK yurtlarındaki kapasite yetersizliği Alanya’da üniversite okuyan öğrenciler için büyük bir sorun teşkil ediyor. Okulların açılmasına sayılı günler öğrenciler barınabilmek için araştırmalara başladı.

Alanya'da öğrencilere turizmci desteği

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye yerleşen öğrenciler barınma sorununu çözmek için arayışa girdi. Ancak fahiş kiralar ve KYK yurtlarının yetersizliği bu sorunu çözülemez hale getiriyor. 2016 yılında Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile Öğrenci Dostu Konaklama protokolü de zoraki sonlanmasıyla öğrencilerin apartlarda konaklaması da imkansız hale geldi. Ancak Antalya’ya yeni vali ataması yapılmasıyla birlikte öğrenciler apartlarda konaklama konusunda umut tazeledi. Konu ile ilgili değerlendirme yapan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili valilik girişimde bulunursa öğrencilere destek vereceklerini belirtti.
‘SÜRECE DESTEK OLUNACAK’
Öğrencilerin barınma sorununun çözümü için kurallar çerçevesinde gereken desteği vereceklerini söyleyen Burhan Sili,” Şehrimizde bulunan apartlarımızın eğitim öğrenim döneminde Kredi Yurtlar Kurumu’nun oluru ve kuralları çerçevesinde öğrencilere hizmet vermesi hem Alanya’mıza gelen öğrencilerin barınma sorununun çözümü hem de apartlarımızın ekonomik anlamda hayatlarını idame ettirmeleri noktasında önemli. Bununla ilgili olarak yasal mevzuat çerçevesinde hem üniversitelerimiz hem de bizler turizm temsilcileri olarak daha önce olduğu gibi çalışmalarımızı tamamlamamız gerekiyor. Bizler sürece katkıda bulunma adına her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER