Sipahioğlu, "İktidar olmak için var gücümüzle çalışacağız"

İlçe Başkan Adaylığını açıklayan CHP'li Gökhan Sipahioğlu, "Önce yerelde, sonra genelde iktidar olmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi

Sipahioğlu, "İktidar olmak için var gücümüzle çalışacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkan Yardımcısı Gökhan Sipahioğlu parti binasında düzenlenen tören ile ilçe başkan adaylığını açıkladı. İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı törende konuşan Karadağ, “Partimizi 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde birinci parti yaptık. Önümüzde bir yerel seçim var. Alanya’da partimizi birinci parti yapmak için el birliği ile çalışacağız. Alanya Kalesi’nde partimizin bayraklarını dalgalandıracağız. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni yeniden kazanacak, Alanya Belediye Başkanlığı seçiminden de zafer ile ayrılacağız” dedi.


“CHP BİR HALK PARTİSİDİR”
CHP’li olmak bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Gökhan Sipahioğlu da, “Hele de CHP örgütünde bir göreve talip olmak ve bir göreve seçilmek bir onur ve ayrıcalıktır. Devamlı ve esas olan CHP örgütüdür. Bu vesile ile Alanya örgütümüzde daha önce her kademede görev yapmış olan partililerimize saygı ve sevgilerimizi sunarım. Onlar bizlerin onursal başkanı ve daimi yöneticilerimizdir. Hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet dilerim. Bizler CHP’nin altı okunu yüreğinde yaşayan, sosyal demokrasinin eşitlik, özgürlük, adalet, hakça bölüşüm, doğa ve çevre sevgisi, dengeli kalkınma gibi evrensel ilkelerini benimseyen ve uygulamaya çalışan kişileriz. Bu parti aynı zamanda bir halk partisidir. Hem Alanya ve hem de ülke genelinde iktidara talip bir partidir. Bizim yönetimimiz çoğunluğu genç olmak üzere, partimizin birçok kademesinde görev almış tecrübeli arkadaşlarımızın bir sentezi olacaktır. Ayrıca yine bir gölge kabine misali daha önce partimizde ilçe başkanlığı, yöneticilik, milletvekili adaylığı, belediye meclis üyeliği, il yöneticiliği gibi görev yapmış partililerimiz de sürekli danışmanlarımız olacaktır. Bizim yönetimimizde ilçe delegeleri ve mahalle başkanları görev süreleri boyunca belirli aralıklar ile yapılacak delege ve mahalle toplantılarıyla yönetim ve karar alma sürecinde etkin olacaklardır” diye konuştu. 


“KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN MANTIĞINDAN KURTULMALIYIZ”
Son dönemde sürekli olarak birilerinin bu partinin abileri olduğu ve bu kişilerin partinin sahibi olduğu algısının yaratılmak istendiğini dile getiren Sipahioğlu, “Bugüne kadar CHP için taş üstüne taş koyan, en üst yöneticilerinden, kayıtlı üyelerine kadar ve her tür çalışmada görev almış gönüllülerine kadar, herkese teşekkür etmekle birlikte unutulmasın ki CHP’de hiç kimse birbirinden üstün değildir. Hiç kimse küçük olsun bizim olsun diyemez. CHP birilerinin değil halkın partisidir. Zaten böyle düşünenler yüzünden partimiz bugüne kadar yerel yönetimlerde başarılı olamamıştır. Daha düne kadar bir ucu Dinek, diğer ucu Oba Çayı olan avuç içi kadar coğrafyada yerel seçim kazanılamaması bu düşüncenin tezahüründen başka bir şey değildir. Küçük olsun bizim olsun anlayışı ile devam edersek değişen hiçbir şey olmayacak. Önümüzdeki dönemlerde da önceden olduğu gibi kendimiz pişirip kendimiz yiyeceğiz. Partimizi Alanya’da yerelde iktidara taşımak, Büyükşehir Belediyesi’nde yeniden seçimi kazanmak, ardından da ülkede iktidar olmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.


“PARTİMİZİ YÖNETMEYE TALİBİZ”
CHP’nin en önemli ilkelerinden birisinin devrimcilik olduğunu vurgulayan Sipahioğlu, “Sürekli olarak değişim ve gelişim için devrim şarttır. Tabiatın temel prensibi değişim ve gelişimdir. Devrim olmadan gelişme değişme ve büyüme söz konusu olamaz. CHP 20 Aralık 2014 tarihinde Alanya’da tüm partiler dahil ilk kez bir kadını ilçe başkanı yaparak büyük bir devrim yapmıştır. Bir devrim yapılmış ise bundan geriye dönüş yoktur. Artık ikinci devrim yapılarak bu defa da bir gencin ilçe başkanı yapılması gerekmektedir. Temeli ve kökleri kurtuluş savaşını yapan, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, Kuvay-i Milliye ruhuna dayanan CHP’nin başarısı ve iktidara gelmesi için, güzel günler, güneşli günler görebilmek için yönetim kurulumuzla birlikte partiyi yönetmeye adayız. Değişimin, gelişimin ve gençliğin önünü açmak, devrimcilik ilkesini daha etkin bir şekilde uygulamak için adayız. Atatürk’ün gençlere emanet ettiği iki büyük eserini koruyup, kollamak, ileriye, çağdaş medeniyete taşımak, hatta daha da ileri götürmek için adayız. Cumhuriyet ve cumhuriyet halk partisinin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Ben de Alanya‘da bir dönem meclis üyeliği, iki dönem ilçe yöneticiliği yapmış, genç, deneyimli ve kucaklayıcı bir ilçe başkan adayıyım. Cumhuriyeti ve CHP’yi Atatürk‘ün vasiyetine uyarak gerçek sahibi olan gençlere teslim ediniz” dedi. Sipahioğlu'na partililerin ve delegelerin ilgisi oldukça yoğun oldu. Sipahioğlu'nun konuşması sık sık alkışlarla kesildi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2023, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER