Zavlak: “Türkiye Yüzyılı değil, Zam Yüzyılı”

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nde Ak Parti’nin “Türkiye Yüzyılı” sloganını kullandığını, pek çok Bakan ve milletvekilinin başta TOGG, İHA ve SİHA ile Gabar, Karadeniz, Akdeniz ve Batman’da petrol bulunduğuna dair açıklamalarla seçmenden oy istediğini söyleyen Alanya Belediye Meclis Üyesi, İç Mimar Nazmi Zavlak, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Bugün gelinen noktada Euro 30 liraya, Dolar 27 liraya dayandı. Dün gece akaryakıta gelen zamlarla vatandaş perişan edildi. Bu yıl Türkiye Yüzyılı değil, meğer Zam Yüzyılı imiş” dedi.

Zavlak: “Türkiye Yüzyılı değil, Zam Yüzyılı”

Resmi Gazete’de yayımlanan son zamları ‘tarihi bir soygun’ olarak nitelendiren Zavlak, “Hatırlanacağı gibi vergi harçları, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte zamlandı. Yurt dışından getirilen cep telefonlarının kaydedilmesi için gereken harç bedeli, tapu harçları, KDV oranları, pasaport, noter ve vize harçları geçen hafta artırıldı. Sözüm ona memura ve emekliye maaş zammı yapılmıştı ama kaşıkla veren iktidar kepçeyle geri aldı. Kimse maaş zamlarına sevinmesin. Harçlar yüzde 50 artırılmış. KDV oranları yükseltilmiş. Yüzde 18 olan oran yüzde 20’ye, yüzde 8 olan oran yüzde 10’a çıkartılmış. Tüketici kredilerinde yüzde 10 olan BSM Vergisi yüzde 15’e çıkarılmış. Yurt dışından getirilen cep telefonlarından alınan harç 6 bin TL’den 20 bine çıkarılmış. Aaryakıta gelen zamlar sadece araç sürücülerini değil, beşikteki bebeği bile etkileyecektir. Bu bir soygundur. Hatta tarihi biri soygundur. Hiçbir ülke vatandaşını bu denli ezdirmez. İktidarın tek amacı halka zamları yükleyerek geçimini sağlamak. Halk zaten perişan, halk zaten kıt kanaat geçiniyor. Bu denli sorumsuz, bu denli vurdumduymaz, bu denli halkçı olmayan bir iktidar daha yoktur. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

“Alanya’daki iktidar partisi yöneticileri gündem değiştirmek için sivrisineğe, sözde Alanya İl yapılıyor yalanına, yıllardır bitmeyen otoyollar için müjde vermenin arkasına sığınıyor” diyen Zavlak, “Seçimden önce halktan oy alabilmek için olmadık yalanı sergileyen, CHP’yi yerden yere vuran Alanya’daki Cumhur İttifakı ortakları, bakıyoruz, sosyal medyada dut yemiş bülbül kesildiler. Hani Gabar’da, Karadeniz’de, Akdeniz açıklarında, Batman’da bulunan petrol. Eğer böyle bir petrol yatağı bulunsa, litresi 35 lira olur muydu? Türk milleti maalesef bir çöplüğün üzerinde, burnunu tutarak oturmak zorunda bırakılmıştır. Bu iktidar ne yazık ki 5 yıl daha ülkeyi ‘İstediğim her şeye zam yaparak ekonomiyi, günü kurtarırım’ mantığı ile yönetmek arzusundadır. Katar’dan, Arabistan’dan ne karşılığında olduğu bile belli olmayan paralarla, vatandaştan alınan fahiş vergilerle ülkeyi herkes yönetir. Ak Parti yakında bunu bile beceremeyecek hale gelecek, olan ise Türk halkına olacaktır” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER