Alanya'da bisikletçiler kara aldırış etmeden kıyasıya yarıştı

Alanya'da ilçesinde Tuncer Salihoğlu Kızılalan Dağ Bisikleti Şampiyonası yapıldı.

Alanya'da bisikletçiler kara aldırış etmeden kıyasıya yarıştı

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tuncer Salihoğlu Kızılalan Dağ Bisikleti Şampiyonası, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi ev sahipliğinde Kızılalan ormanlık alanında yapıldı. Şampiyonda erkekler elit kategorisinde Abdulkadir Kelleci, U23´de Ahmet Can Akpınar, gençlerde Emre Yuca, U17´de Muhammed Ali Sünbül, U15´de Eren Geçim, Master +35´de Turgut Germen ve Master +45´de Aşkın Çiçek birinci oldu. Kadınlarda ise elit kategorisinde Pelin Altekin, U15´de Zeynep Bayram, U17´de Emine Irmak Sezer ve gençlerde Ekin Ereke birinciliği kazandı.



“Bu tarihi yarışlar bundan sonra da devam edecek”
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yarışların ardından gazetecilere yaptığı açıklamada bu hafta bisiklet ailesinin şenlik haftası olduğunu söyledi. Sezonun ilk yarışını her yıl olduğu gibi Alanya´da başlattıklarını anlatan Müftüoğlu, "Yeni dönemin ilk resmi müsabakası için buradayız. Kalabalık bir ekiple dağ bisikletinin ilk yarışının startını verdik." dedi. Türkiye´de dağ bisikleti yarışlarının Alanya´da ilk yapıldığını hatırlatan Müftüoğlu, Alanya´nın dağ bisikletine hem önem verdiğini hem de en iyisini yaptığını kaydetti. Alanya´da dağ bisikletleri yarışlarını devam ettireceklerini anlatan Müftüoğlu, "Alanya´nın başlattığı bu tarihi dağ bisikleti yarışları bundan sonra da devam edecek. Bugün de güzel bir ev sahipliği yaptı. emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Şehir bu işi sahiplendi. Başta bu imkanları bize sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Spor Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. İyi bir startla bisiklet ailesinin yeni dönemini başlatmış oluyoruz” diye konuştu.

“Her şey istediğim gibi geçti”
Elit Erkekler de birinci olan Abdülkadir Kelleci, “Benim hedefim birinci olmaktı. O yüzden bugün birinci oldum. Şartlar çok zordu. Çamur ve kar yağmıştı. Bu karda mücadele etmek kesinlikle iyiydi. Bunu da en iyi şekilde kapatmış oldum. Sezonun ilk yarışı olduğu için stresliydi açıkçası. Ama ben Alanya’da kamp yaptım. Yani her şey istediğim gibi geçti. Mutluyum yeni takımda ilk madalyamı aldım. Bu benim için gurur verici bir şey” dedi.

“Milli takıma gideceğim için mutluyum”
Elit kadınlar kategorisinin birincisi olan Pelin Altekin ise, “Yarış çok zorlayıcıydı. Ama çok eğlenceliydi. Habire bisikletlerle birlikte koştuk. Antrenörüme çok teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde bu yarışa geldim. 7 seneden beri bu sporu yapıyorum. İlk defa milli takıma gidiyorum. O yüzden gururluyum. Çok çalıştık, çok emek verdik ve karşılığını yavaş yavaş alıyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER