Alanya'da şampiyon sporcu Azra Avrupa yolcusu

Alanya fight spor kulübü sporcusu Azra Uyar, son yıllarda kickboks alanında büyük başarılar elde etti. İstanbul'da gerçekleşen Wako Dünya Kickboks Şampiyonası'nda Kazakistanlı rakibini yenerek dünya şampiyonu olan Uyar, puanını yükseltmek için maçlarına devam ediyor. Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmek için mücadele eden genç sporcu, birçok ulusal ve uluslararası turnuvada madalya kazandı.

Alanya'da şampiyon sporcu Azra Avrupa yolcusu

Azra Uyar, 2022 yılında Ordu'da düzenlenen Türkiye Kickboks Şampiyonası'nda dört maçta dört galibiyet alarak şampiyon oldu. Aynı yıl İstanbul'da düzenlenen Wako Dünya Kupası Turnuvası'nda yarı finalde ve finalde Kazakistanlı rakiplerini yenerek dünya kupası şampiyonu oldu. Kocaeli'de yapılan Türkiye Şampiyonası'nda ikinci olarak, İtalya'da yapılacak olan Gençler Dünya Şampiyonası'nda milli sporcu olarak ülkemizi temsilen gitmeye hak kazandı. İtalya-Jeselo'da düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası'nda Ukrayna, Slovenya, Kazakistan ve Polonyalı rakipleri karşısında ülkemizi temsil ederek dünya üçüncüsü oldu.

2023 yılında Urfa'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda dört maçta üç galibiyet alarak Türkiye ikincisi oldu. İstanbul'da düzenlenen Wako Dünya Kupası Turnuvası'nda yarı finalde Kazakistanlı dünya şampiyonu rakibini, finalde ise Türk rakibini yenerek 2022 yılında olduğu gibi 2023 yılında da dünya kupası şampiyonu oldu.Alanya fight spor kulübü Antrenörü Cemil Coşkun, sporcusu Azra Uyar'ın 2023 yılının son seçmesi olan Mardin'de düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası'nda yeterli puanı alarak, bu yıl ülkemizde yapılacak olan Gençler Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi ve bayrağımızı temsil etmek, istiklal marşımızı tüm Avrupa'ya dinletmek şu anki en büyük amacımız olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
1
1 - 3 ay Önce

1

SIRADAKİ HABER