Fairoli: En önemli transfer oyuncu kaybetmemek

Aytemiz Alanyaspor teknik Direktörü Francesco Farioli, gazetecilere yaptığı açıklamada kadroya takviye yapmaktan ziyade mevcut kadrodaki oyuncuları takımda tutmak gerektiğini söyledi.

Fairoli: En önemli transfer oyuncu kaybetmemek

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 24. hafta maçında pazar günü Galatasaray'ı konuk edecek olan Aytemiz Alanyaspor, hazırlıklarını Zimbitlik sahasında yaptığı idmanla sürdürdü. Ülkesinin milli takımında bulunan Famara Diedhou'nun dışında bütün oyuncuların katıldığı idman öncesi gazetecilerle buluşan Teknik Direktör Francesco Farioli, Galatasaray maçı ve transfer hakkında yöneltilen soruları yanıtladı. Farioli, Bahçeşehir Okulları Stadı'nda pazar günü oynanacak Galatasasay maçıyla ilgili: "Şu anda iki takımda aynı seviyede diyebiliriz.  Pazar günü hakem düdüğü çaldığında yine zorlu bir müsabaka bizleri bekliyor. Hem onlar için, hem bizim için zor bir mücadele olacak. Bizler geçmişi unutup, iyi bir performans sergilemeye çalışacağız. Geçmişe bağlı kalmıyoruz. Net bir mesaj vereceğiz. Önümüzdeki maçlarda da o geçtiğimiz dört maçlık performansı göstermeye çalışacağız." dedi.  

'EN ÖNEMLİ TRANSFER OYUNCU KAYBETMEMEK'
Teknik Direktör Farioli, yönetimden transfer takviyesi isteyip istemediğine yönelik soruya ise şöyle cevap verdi: "Kulüp benim fikirlerimi biliyor. Sahada ne tarz bir futbol oynatmak istediğimi gayet iyi biliyorlar. Benim için şuanda en iyi transfer, sahip olduğumuz oyuncuların kaybedilmemesi. Çünkü oyunsal anlamda artık belli bir noktadayız. Şu anda mevcut oyuncularım saha da oynamak istediğim oyunu çok iyi biliyorlar. Onun ötesinde transferde ismi geçen oyuncular benim için hem saha içinde, hem saha dışında, hem de soyunma odasında önemli rolü olan oyuncular.  Benim için herşeyden önce elimdeki mevcut oyuncuların kaybedilmemesi en önemli transfer." 

'DOMİNO ETKİSİ YAPAR'

Bir gazetecinin Fenerbahçe'nin Efecan Karaca'ya talip olması konusunda ki soruyu bir önceki soruda olduğu gibi oyuncu kaybetmek istemediği şeklinde yanıtladı. Farioli, "Transfer talebi olan tek oyuncu Efecan değil. Dediğim gibi herhangi bir oyuncumu kaybetmek istemem.  Oyuncularımızın isminin transferde anılması bizi mutlu eder. Sadece bu ismi geçen arkadaşlar değil, Bütün oyuncularımız bizler için değerli oyuncular. Transfer dönemi bir domino etkisidir.  Parçaların değişimine benzer. Bazen bir oyuncuyu gönderirsiniz. O parçayı başka bir oyuncuyla tamamlarsınız ama bazen parçaların uyumu da çok sağlıklı olmaz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER