Alanya’da arkadaşını çekiçle öldüren zanlıya müebbet hapis cezası

Alanya'da arkadaşı Yılmaz Kip’in başına çekiçle vurarak öldüren tutuklu sanık Mehmet Ş. ‘kasten öldürme’ suçundan yargılandığı mahkemede müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Alanya’da arkadaşını çekiçle öldüren zanlıya müebbet hapis cezası

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasına sanık Mehmet Ş. tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS vasıtasıyla katıldı. Duruşmada sanık avukatı salonda hazır bulundu. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, sanık Mehmet Ş’ye son sözlerini sordu. Sanık, bu olaydan dolayı çok pişman olduğunu ifade ederek, “Cezam neyse çekmeye hazırım” dedi.

2 AYRI SUÇTAN DAHA CEZA VERİLDİ

Mahkeme heyeti tutuklu sanık Mehmet Ş’ye ‘kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası kararı verirken, hırsızlık suçundan 7 yıl, 15 bin TL para cezası ile başkasına ait kredi kartlarını kullandığı için 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Alanya'nın Karakocalı Mahallesi'nde 7 Eylül tarihinde meydana gelen olayda, Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Yalçın Kip, Karakocalı Mahallesi'nde ikamet eden kardeşi Yılmaz Kip'e (26) ulaşamadığını ifade ederek M.K. isimli arkadaşını telefonla aramış ve kardeşine 2 gündür ulaşamadığını söyleyerek yardım istemişti. Yalçın Kip'in isteği üzerine Yılmaz Kip'in evine giden M.K. kapıyı kırarak içeri girmek istediği sırada ağır bir koku geldiğini fark etmiş, durumu jandarmaya bildirmişti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekipler, Yılmaz Kip'in hayatını kaybettiğini belirlemişlerdi. Evde yapılan incelemede ise üzeri battaniye ile örtülü olan Yılmaz Kip'in baş bölgesinden darbe alarak öldürüldüğü tespit edilmişti.

KAPIYA ASMA KİLİT TAKMIŞ

Soruşturmayı derinleştiren ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, katil zanlısının Yılmaz Kip'in aynı evi paylaştığı arkadaşı Mehmet Ş. (26) olduğunu tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Mehmet Ş'nin öldürdükten sonra Kip'e ait cep telefonu ve banka kartlarını alarak evden ayrıldığını ve gittiği Çanakkale'de banka kartıyla üç kez para çektiğini tespit etti. Jandarma ekipleri Mehmet Ş'yi 9 Eylül tarihinde.  Çanakkale'de annesinin evinde gözaltına aldı. Alanya'ya getirilen Mehmet Ş. karakoldaki ifadesinde Yılmaz Kip ile sürekli tartıştıklarını ve yine bir tartışma sonucu kafasına çekiçle vurduğunu söyledi. Alanya Adliyesi'ne yoğun güvenlik önlemleri altında götürülen şüpheli Mehmet Ş. mahkemece 'adam öldürmek' suçundan tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER