Alanya EAH’ta yeni kemoterapi ünitesi kuruldu

Alanya EAH’ta bulunan 13 hasta kapasiteli Kemoterapi Ünitesi’nde revizyona gidilerek 21 hasta kapasiteli hale getirildi. Hastane Başhekim Karahan, “Hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitelerinin düşmemesi önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Alanya EAH’ta yeni kemoterapi ünitesi kuruldu

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (EAH) bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda Kemoterapi Ünitesi, Onkoloji ve Hematoloji poliklinik alanları oluşturuldu. Hastane bünyesinde bulunan 13 hasta kapasiteli Kemoterapi Ünitesi’nde revizyona gidilerek 21 hasta kapasiteli hale getirildi. Ünite hakkında bilgiler veren hastanede görevli ALKÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı  Doç. Dr. İsmail Beypınar, “Artan hasta yükümüz ve hastalarımızın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Kemoterapi Ünitesi ve poliklinik alanlarında yeniliğe gidildi. Göreve başladığımızda aylık 400 hasta muayenesi yapıp 80 hastamıza kemoterapi hizmeti verirken bu sayı 6 ay gibi kısa süre zarfında 600 hasta muayenesine ve 180 kemoterapi uygulamasına çıktı. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda yeni kemoterapi ünitemiz hizmete açıldı. 22 yatak kapasitesi olan ve günlük 40 civarında hastaya hizmet verecek yeni kemoterapi alanımızı hizmete sunduk. Hastalarımızın ihtiyaçları ve genel talepleri doğrultusunda yeni ilaç stoklarımız güncellenmiş durumda. Kemoterpi uygulamalarının tedavilerin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için hemşirelerimiz ve yardımcı sağlık personeli sayımızı da artışa gidildi. Artan ihtiyaçlara cevap verebilmek için uzun vadeli planlarımız devam ediyor. Alanya’ya hizmet etmek için burada kalmayıp daha ileriye hedefleyecek şekilde planlarımızı yönetiyoruz” dedi.



ALANYA, GAZİPAŞA VE ANAMUR BÖLGESİNDE TEK HEMATOLOG

Hastanede görevli ALKÜ Tıp Fakültesi Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Senem Maral ise ,hastanede 2 aydır hizmet verdiğini ifade ederek, “Hematoloji branşı olan malign (kötü huylu tümör) hastalarımızın yanı sıra beling (iyi huylu tümör)  hastalarımızın da tedavisini yapmaktayız. Lenfoma, lösemi, miyelom özellikle tedavi ettiğimiz ve kemoterapi verdiğimiz hastalarımız arasında yer alıyor. Alanya, Gazipaşa ve Anamur bölgesinde tek hematolog olarak görev yapmaktayım. O yüzden bu bölgede büyük bir hasta potansiyeline sahibiz. Hematoloji polikliniğimiz ve kemoterapi ünitemizle birlikte bu bölgede yaşayan hastalarımıza daha kaliteli hizmet vermeye ve hizmet ağımızı arttırmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

‘ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ YAŞAM KALİTELERİNİN DÜŞMEMESİ’ 

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Oğuz Karahan, “Tecrübeli ekibimiz ve multidisipliner yaklaşımımız ile hastalarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmayı amaçlıyoruz. ‘Hasta odaklı bakım’ kavramını kendine ilke edinmiş bir sağlık merkezi olarak hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitelerinin düşmemesi önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor“ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sevda
Sevda - 2 ay Önce

Ùlkemizin her yerinde sağlıkta eşitlik olması gerekiyor.Bu nedenle bu yapılanmalar çok önemli.

Sevda
Sevda - 2 ay Önce

Ùlkemizin her yerinde sağlıkta eşitlik olması gerekiyor.Bu nedenle bu yapılanmalar çok önemli.

SIRADAKİ HABER