Alanya EAH’da yeni onkoloji hekimi göreve başladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi bünyesine Tıbbi Onkoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı olarak katılan Doç. Dr. İsmail Beypınar, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevlendirme ile hasta kabulüne başladı.

Alanya EAH’da yeni onkoloji hekimi göreve başladı

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Alper Öztürk, “Sağlık Bakanlığı’mızın destekleri, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın girişimleriyle ataması gerçekleşen Tıbbi Onkoloji ve İç Hastalıkları Uzmanımız Doç. Dr. İsmail Beypınar’ın hastanemizde çalışmaya başlamasıyla birlikte onkoloji hastalarımıza daha kaliteli bir hizmet sunacağız. Aramıza yeni katılan meslektaşım Doç. Dr. İsmail Beypınar’a görevinde başarılar dilerim” dedi.    
“KEMOTERAPİ ÜNİTEMİZDE 250 HASTAMIZIN TAKİBİ YAPILIYOR”
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta kabulüne başlayan Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beypınar, hastanenin bir üyesi olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Hastane yönetimi ve üniversite ile birlikte hastalarımız için gerekli alt yapı çalışmalarını yapmakta en iyi sağlık hizmetini sunmaya çalışmaktayız. Şu anda hastanemizin kemoterapi ünitesinde 250 hastamızı takip ederken, 120 hastamıza da aylık kemoterapi tedavisi uygulamaktayız. Hastanemizde onkoloji hastalarımızın yardımcı tedavi görüntüleme yöntemlerini uygulamakta, radyolojik görüntülerini de değerlendirmekteyiz. İmmünoterapi (bağışıklık tedavisi) ilaçları, akıllı ilaç tedavisi ve destek tedavilerini hastanemizde başarılı bir şekilde uyguluyoruz” diye konuştu.  

"TÜMÖRÜN ÇIKARILMASINDA OLDUKÇA ETKİLİ”

Tıbbi Onkoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İsmail Beypınar, uzmanlık dalı hakkında ise şu bilgileri verdi: “Cerrahi onkoloji, tıbbi onkoloji ve radyasyon onkolojisi olmak üzere tedavi türlerini 3 ana gruba ayırırız. Cerrahi onkoloji hastalığın tanısının konmasında ve hastadaki tümörün çıkarılmasında oldukça etkili. Pek çok cerrahi disiplin, örneğin genel cerrahi, kulak-burun-boğaz, beyin cerrahisi, göğüs cerrahi, ortopedi, vb. bu grup içerisinde. Kanser hastalıklarının ilaçla tedavisi tıbbi onkoloji tarafından, radyoterapi ile tedavisi ise radyasyon onkolojisi tarafından yapılıyor. Hastane olarak radyasyon onkolojisi açısından henüz yeterli imkânımız yok. Tüm bu süreçlerden de anlaşılacağı gibi kanser birden fazla tıp disiplininin birlikte çalışmasını gerektirir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER