Alanya Müftülüğü gönül köprüleri kurmaya devam ediyor

Alanya Müftülüğü gönül köprüleri kurmaya devam ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde ülke genelinde sürdürülen ‘Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin’ yardım kampanyası kapsamında Alanya İlçe Müftülüğü’ne bağlı din görevlileri ihtiyaç sahibi vatandaşlar için seferber olmaya devam ediyor.
Yardım faaliyetleri kapsamında Alanya Müftülüğü’ne bağlı Ali İmam Cami İmam-Hatibi Ferhat Asmahan öncülüğünde Türkiye Diyanet Vakfı Alanya Şubesi ve hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan içerisinde un, yağ, şeker, tuz, bulgur, pirinç, salça, makarna, mercimek, çorba, nohut, fasulye gibi temel ihtiyaç gıdalarının olduğu yardım paketleri Alanya Müftüsü İhsan İlhan’ın da katılımıyla önceden tespit edilen yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahibi 500 aileye ulaştırıldı.

“RAMAZAN AYI BOYUNCA DEVAM EDECEK”

Ali İmam Cami İmam-Hatibi Ferhat Asmahan yardım faaliyetlerinin Ramazan ayı boyunca devam edeceğini söyledi. Ali İmam Camii’ndeki yardım çalışmalarına katılan ve kısa bir konuşma yapan Alanya Müftüsü İhsan İlhan şu ifadelere yer verdi: “Veren elin alan elden üstün olma anlayışı, verirken kendini gizleme hassasiyeti, yaşadığı toplumdaki insanlara karşı görevini ve sorumluluğunu bilme şuuruyla yapılan bir faaliyetin içerisindeyiz. Ali İmam Camii İmam Hatibi Ferhat Asmahan hocamızın destekleri, yönetmesi ve vesile olmasıyla hayır sahibi kardeşlerimizin destekleriyle hazırlanan yaklaşık 500 koliyi çevremizdeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıtmak üzere buradayız. Ne kadar güzel bir haslet. Yani şuanda burada hayır sahipleri, infak edenler, ikram edenler kendilerinin adını bile söylemiyorlar. Sadece Asmahan hocamız bu konuda bir vasıta, bir sebep ve bu işi yöneten ve yönlendiren bir kardeşimiz. Hocamız ‘Hayra sebep olmak, hayrı yapmak gibidir’ hakikatiyle sevap kazanan bir kardeşimiz. Aynı şekilde hayır sahibi kardeşlerimiz de yaptıkları hayırla, kalplerine en ufak bir şey gelmemesi için kendilerini gizli tutarak bu işi hocamız vasıtasıyla icra ediyorlar. O nedenle, Ramazan’ın bereketini en güzel bir şekilde yaşıyoruz. Cenab-ı Hak bütün Müslümanlardan ve bu güzel çalışmayı yapan tüm kardeşlerimizden razı olsun. Ramazan ayında zekat, fitre, hayır ve hasenatımızla yanı başımızda yaşayan fakir ve ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize ulaşmak dünyanın en büyük mutluluğudur. Bir insanın derdine derman olmak, onun ihtiyacını karşılamak, ona yardımcı olmak kadar güzel bir duygu. Bu duyguyu ancak Müslümanlar tadabilir ve Müslümanlar bilebilir. Çünkü ‘komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir’ hakikatini kavrayan ancak Müslümanlardır. O nedenle bu çalışmaları önemsiyor ve bu çalışmaların içerisinde yer alarak bu hayırdan istifade etmeye gayret gösteriyoruz. Cenab-ı Hak tekrar bu yardım faaliyetini icra eden Asmahan hocamızdan razı olsun. Hayır sahibi kardeşlerimizin hayırlarını Cenab-ı Hak kabul eylesin. İnfak ettiklerinin yerine yenisini ikmal eylesin. Cenab-ı Hak bereketli, hayırlı, mutlu ve huzurlu günlerde bir arada olmayı cümlemize nasip eylesin. Şimdiden Ramazan Bayramınız mübarek olsun.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER