Alanya'da 'Turizmde Siber Güvenlik' Konferansı düzenlendi

Alanya'da Konferansta konuşan Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr.Osman Coşkun, "Yeni Kurulan Dünyada yerimizi alacak olursak huzurlu olacağız almamış olursak tabii ki sorunlar yaşayacağız." dedi

Alanya'da 'Turizmde Siber Güvenlik' Konferansı düzenlendi

Alanya'da Konferansa katılan Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Osman Coşkun, Alaaddin Keykubat Siber Akademi Vakfı tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Turizmde Siber Güvenlik' konferansında yaptığı konuşmasında şunları söyledi "Siber güvenlik şu açıdan çok önemli artık yeni bir dünya kurluyor hiçbirşey eskisi gibi olmayacak.geçmişte olduğu gibi bugün yeni kurulan dünyada yerimizi alacak olursak huzurlu olacağız almamış olursak tabiki sorunlar yaşayacağız." 

Coşkun, Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu olarak siber güvenlikte ülke politikasını hazırladıkalarını ve Cumhurbaşkanına sunduklarını söyledi. Burada Siber Güvenlik başkanlığı bir önerilerinin olduğunu anlatan Coşkun,"Siber Güvenlik başkanlığının kurulması önemli. Çünkü farkı farklı birimler, bir araya gelsin üst başlıkta toplanıp işlerimiz kolaylaştıralım istiyoruz. 


yapılan çalışmların bir standardının olması gerekli standart ve sertifikasyonalarla yapılmalı bu çalışmların da gençleirimiz tarafından milli tasarım ürünlerine dönüşmesi önemli. 
Artık başka bir dünya kuruluyor. Yeni bir dünya kuruluyor. Bu dünyada bizim olmamız lazım lider olmamız lazım ki insanlığın adalatenin geleceği için. Dolaysıyla hepimiz için çok önemli. 
Mesela siber güvenlik teknoli yol hatitasında siber güvenlik çözüm ve seferberliği başaltılmalı mesela gün ve ötesi iletişim ve alt yapı güvenliği çok önemli sosyal medya istibarat ürünleri, kimlik doğrulama, iha siha önemli ama kaldırdığınız iha farklı bir programla istemediğiniz başka yere veya size yönelendirilebiliyor. dolayısılya geleceğimiz için çok önemli. yine yerli ve milli siber güvenlik çözümlerinin üretimi ve alt yapıları güçlendirilmeli.dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2022, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER