Alanya’da emlakçı cinayetine müebbet hapis!

Alanya’da emlakçı Ahmet Ataoğlu’nu öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık Bahattin K. müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Alanya’da emlakçı cinayetine müebbet hapis!

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya emlakçı Ahmet Ataoğlu’na yönelik ‘Kasten Öldürme’ suçundan tutuklu yargılanan Bahattin K. Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS’le katıldı. Mahkemeye sanık avukatı ve mağdur avukatı, anne Döne Ataoğlu ve yakınları katıldı.Mahkeme Başkanı, “Ahmet Ataoğlu'nu Kasten Öldürmek suçundan cezalandırılacaksın neler söyleyeceksin” demesi üzerine sanık daha önce verdiğim ifadelerimi tekrar ederim dedi.

FAİLİ 2'NCİ ŞAHISIN BULUNMASI İSTENDİ.

Öldürülen Ahmet Ataoğlu'nun avukatı mahkeme heyetine Savcılığa ve Emniyete olayda kamera görüntülerinde görülen şüpheli 2'nci şahsın bulunması talebinde bulundukları halde red kararına itiraz edeceklerini belirtti. 

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ

Alanya 2.Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Ahmet Ataoğlu'nu Kasten Öldürme suçundan 81/1 maddeden müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi.  

OLAYIN GEÇMİŞİ

Alanya’da 5 Haziran 2022 tarihinde evden çıkarak bir daha haber alınamayan emlakçı Ahmet Ataoğlu’nu bulmak için polis ve ailesi tarafından çalışma başlatılmıştı. 24 Haziran 2022 tarihinde polis ekipleri Ataoğlu’nun cep telefonunun HTS kaydına göre son sinyal verdiği bölgeye yoğunlaştı. Seyir terası olarak bilinen mevkide araştırma yapan Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, toprak altına gömülü bir ceset olduğunu tespit etti. Çalışmaların ardından ceset toprağın altından çıkarıldı. Olayla ilgili Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan Bahattin K., Ataoğlu’ nu kafasına keser ile vurarak öldürdüğünü itiraf etti. Bahattin K. verdiği ifadesinde 6 Haziran’da saat 06.53 sıralarında seyir terasındaki barakada Ataoğlu ile yalnız olarak bulundukları sırada aralarında çıkan tartışma esnasında öfkeye kapılarak kafasına keser ile vurarak öldürdüğünü itiraf etti. Bahattin K. cinayetin ardından Ataoğlu’nun cansız bedenini bir halıya sararak barakaya 10-15 metre mesafede bir alana gömdü. Bahattin K’nın olay yerinde göstermiş olduğu alanda yapılan kazıda Ataoğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı. Zanlı emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hs
Hs - 4 ay Önce

Adalet böyle bişey ama soğukta adamın yaticak biyeri bari oldu

SIRADAKİ HABER