Alanya’da eşini öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet!

Alanya’da eşi Aslıhan Öztürk’ü boğarak öldüren Mesut Öztürk kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Alanya’da eşini öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet!

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Konaklı Mahallesinde eşi Aslıhan Öztürk’ü boğarak öldürdükten sonra kepçeyle gömen Mesut Öztürk’ün Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, müşteki anne Cemile Koçak, baba Avni Koçak ve taraf avukatları hazır bulundu. Tutuklu olarak yargılanması devam eden Mesut Öztürk, bulunduğu Alanya L Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile mahkemeye katıldı.

​​​​​​​

“ÇOCUKLARIM FELAKETE SÜRÜKLENİR”

Sanık Mesut Öztürk yaşanan olaylardan dolayı pişman olduğunu belirterek”, Ben bu suçu kendimde olmayarak işledim. Durduk yere birini öldürecek bir kişi değilim. Beni aşağıladı. Bir anlık öfkeme yenik düştüm. Olmaması gereken olaydı. Pişmanım." dedi. Öztürk,  çocuklarının felakete sürüneceğini ve psikolojilerinin bozulacağı da beyan etti.  Son sözü sorulan Mesut Öztürk lehine olan kararların dikkate alınasını talep etti.

“EŞİNİ CANAVARCA ÖLDÜRDÜ”

Müşteki avukatları ise sanık Mesut Öztürk’ün haksız tahrik indirimi talep etmeye yönelik eylemler içerisinde olduğunu belirterek, "Sanığın, eşini planlayarak ve canavarca hisle kasten öldürme suçundan en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Ayrıca takdir indirimi uygulanmamasını talep ediyoruz” şeklinde konuştular.

“TASARLAYARAK ÖLDÜRMEDİ”

Sanık Mesut Öztürk’ün avukatı ise müvekkilinin tasarlayarak eşini öldürmediğini anlatarak, "Tartışma sonrası arada bir bekleme olmadan olay yaşanmıştır. Tasarlayarak olmamıştır. Keza olaydan bir saat önce her iki tarafı gören kişiye maktülün, 'Yanına kalmayacak. Hesabını soracağım' cümlesi de var. Buda tasarlayarak yapmadığını gösteriyor. Aralarındaki tartışma nedeniyle haksız tahrik indirimiyle, duruşmadaki samimi cevaplarının da dikkate alınması gerekiyor." ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti, sanık Mesut Öztürk’ü eşe karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

“ORADA ÇÜRÜSÜN”

Karar sonrası Alanya Adliyesi'nde gözyaşlarına hakim olamayan anne Cemile Koçak, sanığın sürgün edilmesini burada durmamasını söyledi. Babasını çocuklarla görüştürüldüğünü de anlatan Koçak, "Çocukları görüştürmek istemedim, zorla görüştürdüler. Bana 'Görüşmek istemiyorum' diyor. O da kızına 'Ben gelicem Fatma' demiş. Kızı da 'Sen gelemeyeceksin' demiş. Benim kızım 10 sefer mahkemeye verdi. 'Bir daha dövmeyeceğim' diyince geri çekildi. Benim çocuğum Alanya'da sığınma evinde bile bir hafta kaldı.  2 kere darp raporu aldı. Bunun ne pişmanlığı var. 6 senede bir insan evine bir ekmek getirmez mi? Yazıklar olsun ona. Çürüsün orada, çürüsün." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER