Alanya’da kış hazırlığı başladı

Alanya’da vatandaşların kış için hazırlıkları başladı. Salça ve konserve yapmak isteyenler halde yoğunluk oluşturdu. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Adem Kaya, Ağustos ayında başlayan yoğunluğun Eylül ayı sonuna kadar devam ettiğini belirtti.

Alanya’da kış hazırlığı başladı

Konserve ve salça hazırlıkları başladı. Ağustos ve Eylül aylarında yapılan salça ve konserveler kış aylarında yenmek için raflara kaldırılıyor. Raflara kaldırılan konserveler ve salçalar çalışan kadınlara ve ev hanımlarına hem ekonomik anlamda hem de pratiklik olarak büyük fayda sağlıyor. Alanya Hal Derneği Başkanı Adem Kaya konu hakkında yaptığı açıklamada konservelik domateslerin fiyatlarının çok uygun olduğunu söyledi.

‘YAZIN 9 LİRA KIŞIN 50 LİRA’
Konservelik domatese fiyatlarından dolayı yoğun ilgi olduğunu söyleyen Adem Kaya bu tür domatesin kış aylarında yetişen domatesten daha sağlıklı olduğunu dile getirdi. Kaya, “ Konservelik domateslerin fiyatları şu anda çok uygun 9-10 liradan satılıyor. Ağustos ve Eylül aylarında salçalık ve konservelik domateslere talep fazla oluyor. Vatandaşlar bunu kışa hazırlık için alıyorlar. Çünkü kışın domates manavda markette 50 liraya kadar çıkıyor. Şu anda fiyatı da çok uygun olduğu için fırsatı değerlendiriyorlar. Ayrıca konservelik ve salçalık domatesler açık tarla domatesi olduğu ve güneşi daha fazla aldığı için sağlıklı oluyor. Kışın yetişen domatesler örtü altında ve güneşi az gördüğü için kimyevi gübre ve ilaç daha fazla kullanılıyor. Bu yüzden şu an yetişenler daha sağlıklı ve daha vitaminli oluyor” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
1
1 - 3 ay Önce

1

SIRADAKİ HABER