Alanya Adliyesi'nde kitap bağışı kampanyası

Alanya Adliyesi'nde Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan ‘Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü’ kapsamında Alanya Adliyesi'nde kitap bağışı standı kuruldu.

Alanya Adliyesi'nde kitap bağışı kampanyası

Adalet Bakanlığı ile Kültür Turizm Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Alanya Adliyesi'nde kurulan kitap bağışı standı törenle açıldı. Adalet Bakanlığı tarafından Alanya'da hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmaları amacıyla kitap bağış kampanyası düzenlendi. 10 Ocak'ta başlayan kampanya ile vatandaşlar 15 Şubat'ta kadar Alanya Adalet Sarayı A Blok'ta oluşturulan standa kitap bağışı yapabilecek. Kampanyanın ilk gününe Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Alanya Cumhuriyet Savcısı ve Cezaevi Savcısı Devran Günday, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, İŞ-KUR Müdürü Selami Harman, Alanya Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan, Alanya Cezaevi Müdürü Nuri Ünal, Cezaevi Müdür yardımcıları Bayram Çalışkan, Abdullah Koçak, Cezaevi Muhasebe Müdürü Ekrem Şahin, adliye ve cezaevi personeli katıldı. 
“2021’DE 256 BİN 376 KİTAP TOPLANDI”
Kampanya ile ilgili açıklamalarda bulunan Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin şunları söyledi: “5275 sayılı 'Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun'un 3. maddesinde, ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı ile ulaşılmak istenen temel amaç şu şekilde tanımlandı. Öncelikle genel ve özel önlemeyi sağlamak, bu maksatla hükümlülüğünün yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, toplumu suça karşı korumak, hükümlü yeniden sosyalleşmesine teşvik etmek, üretken, kanunlara, nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmak. İnfaz sistemimizin temel amacı doğrultusunda ceza infaz kurumlarımızda hükümlü ve tutukluların kendilerini geliştirmeleri, boş zamanlarını etkin ve yararlı bir şekilde kullanmaları amacıyla ceza infaz kurumlarımızda kütüphaneler oluşturuldu. Bu kütüphanelerde farklı kategorilerde çok sayıda yayın bulunuyor. Kütüphanelerdeki yayınların niteliklerinin ve sayısının artırılmasına yönelik olarak bakanlığımız tarafından 31 Mayıs 2021 tarihinde 'Bir kitap bir umut' sloganı ile başlatılan 'Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış kampanyası' 18 Haziran 2021 tarihinde sona erdi. Kampanya süresince ülke genelinde toplam 256 bin 376 kitap toplanarak kurum kütüphanelerimiz vasıtası ile hükümlü ve tutuklarımızın erişimine sunuldu. Hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmaları, kütüphaneleri etkin olarak kullanabilmeleri ve daha fazla kitaba erişim sağlayabilmeleri amacıyla 2023 yılında bu sefer 'kitap iyileştirir' sloganıyla 'Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası' düzenlendi. 10 Ocak 2023 ile 15 Şubat 2023 tarihleri arasında sürecek kampanyaya vatandaşlarımız Adalet Sarayı A Blok zemin katta oluşturduğumuz standımıza kitap bağışı yapabilecek. Kampanyamızı destekleyen tüm bağışçı ve katılımcılara teşekkür eder, saygılarımı sunarım" dedi. Ardından Alanya protokolü tarafından getirilen kitaplar Başsavcı Celal Tekin'e teslim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER