Alanya'da muhtarların PTT İsyanı

Alanya'da merkezinde bulunan PTT şubelerinin kapatılması nedeniyle vatandaşların çok mağdur olduğunu ifade eden muhtarlar şubelerin tekrar açılmasını istedi.

Alanya'da muhtarların PTT İsyanı

Alanya'nın Şekerhane ve Kadıpaşa mahallelerinde bulunan PTT şubeleri yaklaşık 3 ay önce kapatılmıştı. Şubelerden hizmet alamayan vatandaşlar Merkez PTT’de yabancı vatandaşların oluşturduğu yoğunluk sebebi ile mağduriyet yaşamaya başladı. Konuyla ilgili sıkıntılarını dile getirmek isteyen Şekerhane Mahalle Muhtarı Mustafa Taş, Sugözü Mahalle Muhtarı Hasan Uysal, Küçükhasbahçe Mahalle Muhtarı Ali Yalçın, Büyükhasbahçe Mahalle Muhtarı Tuğran Sağlamel ve Hacet Mahalle Muhtarı Hakan Arif Karagöz, Şekerhane Mahalle Muhtarlığı'nda bir araya gelerek yetkililere seslendi.
"YABANCILARDAN BİZLERE SIRA GELMİYOR"
Önce konuşan Şekerhane Mahalle Muhtarı Taş, “Mahallemizde bulunan PTT şubesi yaklaşık 3 aydır kapalı. Aynı zamanda Kadıpaşa Mahallesi'ndeki şube de kapalı. Vatandaşlarımız çok mağdur  durumda. Yaşlı vatandaşlarımız var. Buralardan maaşlarını çekmeye, faturalarını yatırmaya geliyor. Buralar kapandığı için çok mağdur durumdalar. Merkez şubeye gittikleri zamanda fazla şekilde yabancılar var. Yabancılardan bizlere sıra gelmiyor. Zaten bu nedenle buradaki şubelerin bir an önce açılmasını istiyoruz” dedi.
"ÇOK ACİL İHTİYAÇ"
Sugözü Mahalle Muhtarı Uysal da, "Bizim bu günlerde en büyük sıkıntımız 3 aydır kapalı olan postaneler. Yaşlılar, gidip gelemeyen insanlar buralardan paralarını, maaşını çekebiliyordu.  Faturalarını yatırabiliyordu. Duyduğumuza göre şube kiradan, maddi sebeplerden kapanmış. Acilen tekrar açılmasını istiyoruz. Yetkililerden, siyasetçilerden bunu talep ediyoruz. Bütün muhtar arkadaşlarla dinlediğimiz sıkıntı bu. Kapanan şubelerin açılmasını istiyoruz. 2 tane PTT şubesinin açılması gerekiyor. Çünkü çok acil ihtiyaç” diye konuştu.
"VATANDAŞLAR AŞIRI DERECEDE MAĞDUR"
Devletin görevinin zarar da etse bu bölgedeki vatandaşlara hizmet etmek olduğunu düşündüğünü dile getiren Küçükhasbahçe Mahalle Muhtarı Yalçın ise şu ifadeleri kullandı: “Şekerhane Mahallesi'ndeki ve Eşgilik Düğün Salonu altındaki PTT şubeleri 3 ay önce kapatıldı. Merkez postanede hizmet veriliyor. Merkez postanesine de savaştan dolayı gelen yabancılar burayı ihya etmiş durumda. Kuzey Alanya , Şekerhane, Hacet ve Kadıpaşa mahallelerindeki vatandaşlardan bu şubelerde faturalarını ödeyen, aylığını alan, kargo gönderen ve PTT gönderisi olanlar var. Bu bölgede insanlar aşırı derecede mağdur oluyor ve isyan ediyor. Yaptığımız görüşmelerde bu PTT şubelerinin zarar ettiği ve kapatılması gerektiğini söylediler. Devletin görevinin zarar da etse bu bölgedeki vatandaşlara hizmet etmek olduğunu düşünüyorum. Bu şubelerin bir an önce açılmasını istiyoruz.”
"BİR AN ÖNCE TEKRAR AÇILMALI"
Büyükhasbahçe Mahalle Muhtarı Sağlamel de “Kuzey Alanya'da ve bu mahallelerde bulunan vatandaşlarımız mağdur oluyor. Bir an önce kapanan şubelerin tekrar açılmasını talep ediyoruz” dedi.
"VATANDAŞIN YOĞUN TALEBİ VAR"
Hacet Mahalle Muhtarı Hakan Arif Karagöz ise, “Merkezi mahallelerimizde bulunan 2 tane PTT şubemizin kapanmasından dolayı, Yaylayolu Caddesi ve Kadıpaşa Mahallesi'ndeki PTT şubelerinin vatandaşın yoğun talebinden dolayı tekrar açılmasını talep ediyoruz “ dedi.
"BÖYLE İŞ Mİ OLUR?"
Vatandaş Memiş Şimşek İse “Cikcilli'de oturuyorum. Kimlik çıkartmak için nüfus müdürlüğüne yürüyerek geldim. Oradan para yatırmak için buraya gönderdiler. Postane kapalı. Böyle iş mi olur?” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER