Alanya EAH’tan kadına yönelik şiddete hayır etkinliği

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH) bünyesindeki Sosyal Hizmet Birimi tarafından ‘Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi’ konulu etkinlik kapsamında hastanenin poliklinik bölümüne stant açıldı.

Alanya EAH’tan kadına yönelik şiddete hayır etkinliği

Broşür dağıtımının yapıldığı organizasyonda, vatandaşlara İçişleri Bakanlığı’nın uygulaması olan Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgiler verildi. Hastane yönetiminin de destek verdiği etkinlikte hasta ve hasta yakınlarına kadına karşı şiddete dikkat çekmek, toplumda farkındalığı ve anlaşılırlığı artırmak amacıyla broşür dağıtıldı. Broşür verilen vatandaşlara şiddet gördüklerinde veya bu duruma tanık olduklarında başvurabileceği kurumlar anlatıldı. 


SAĞLIK HİZMETLERİNİN MÜCADELEDE BÜYÜK PAYI OLACAK”
Konu hakkında bilgiler veren Alanya EAH Başhekim Vekili Uzm. Dr. Alper Öztürk, “Çok boyutlu bir halk sorunu olan kadına yönelik şiddeti azaltmak için yürütülen mücadelede programlarında tüm kamu kurum ve kuruluşlara büyük görev düşüyor. Şüphesiz sağlık hizmetlerinin de bu mücadelede payı büyük olacak. Alanya EAH olarak bizlerin koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında hem sağlık çalışanlarına hem de halka yönelik eğitim ve farkındalık etkinlikleri devam edecek” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER