Başkan Toklu, Alanya'nın taleplerini Ankara'ya iletti

Başkan Toklu, Ankara temaslarına Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ı ziyaret ederek devam etti.

Başkan Toklu, Alanya'nın taleplerini Ankara'ya iletti

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Y. Mimar Mustafa Toklu Ankara temaslarına hız kesmeden devam ediyor. Başkan Toklu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaretinin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ı, önceki dönem Dışişleri Bakanı, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşolu, Antalya Milletvekilleri Tuba Vural Çokal, Atay Uslu ve İbrahim Ethem Taş ile birlikte ziyaret etti. Ziyaretinde İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Alanya Gençlik Merkezi’nin taleplerini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a ileten Başkan Toklu, “İklim elverişliliği, lokasyon ve ulaşım anlamında oldukça önemli bir konuma sahip olan Alanya’nın hem spor turizminin gelişimi hem de kapasite artımı, artan genç nüfusu daha fazla sporla buluşturmak ve ulusal ve uluslar arası müsabakaların ilçemizde daha fazla yapılabilmesi adına girişimlerde bulunmayı sürdürüyoruz. Alanya’mıza kazandırmayı hedeflediğimiz 2 adet okul tipi spor salonu ve 1000 kişilik öğrenci yurdu talebinde bulunduk. Geçtiğimiz ay Mahmutlar Mahallemize müjdesini verdiğimiz bir adet kapalı spor salonu projesinde de çalışmaların hızlandırılması yönünde ki talebimizi Sayın Bakanımıza ilettim.” dedi.

BAŞKAN TOKLU "ALANYASPOR ÖNCELİĞİMİZ"

Alanyaspor tesislerinin bakım ve onarım çalışmalarıyla alakalı talepleri Bakan Bak’a ileten Başkan Toklu; “Şehrimizin marka değeri, Alanyaspor'umuz her zaman önceliğimizdir. Alanyaspor tesislerinin çatısının onarımı ve locaların yapılmasıyla alakalı talebimizi Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Osman Aşkın Bak’a ilettik. Sayın Bakanımız konuyla ilgileneceklerini ifade etti.” dedi.

AMACIMIZ SPOR TURİZMİNİ ALANYA’DA 12 AYA YAYMAK

Doğası, tarihi güzellikleri, denizi, kültürel varlıklarıyla yüz binlerce turistin tercih noktası olan Alanya’da spor turizminin 12 aya yayılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Toklu “Şehrimiz, birçok alternatif turizm türünün yapılabildiği uygun bir coğrafyaya sahip olmakla birlikte spor turizmi için de muhteşem olanaklar sunmaktadır. Dört mevsimin aynı anda yaşandığı Alanya’mızda yaz ve kış aylarında pek çok sportif faaliyetlerin yapılmasına son derece uygun şartlara sahip nadir bölgelerdendir. Bu durumu iyi değerlendirip spor turizmini 12 aya yayabilmek için çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdüreceğiz.” dedi.

BAŞKAN TOKLU’DAN BAKAN BAK’A TEŞEKKÜR.

“Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Dr. Osman Aşkın Bak’a Alanya’mıza göstermiş olduğu ilgi, alakadan ve misafirperverliğinden ötürü teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyorum”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER